Bevo naar Final Four 

Tongeren met 32-29 aan de kant gezet 

Targos Bevo Hc heeft zich met een overwinning op Callant Tongeren (32-29) voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de Final Four van de Bene League.

 

Foto: Jack Jacobs

Foto: Jack Jacobs

De ploeg van coach Martin Vlijm deelt met nog één wedstrijd te spelen de tweede plaats met Hubo Initia Hasselt. Beide ploegen treffen elkaar zaterdag in Hasselt.

De vier beste ploegen van de Bene League treffen elkaar een week later in een onderlinge competitie in Sittard. OCI Lions plaatste zich als eerste voor de Final Four. De laatste ticket gaat naar FIQAS Aalsmeer of QubiQ Achilles Bocholt.

 

Voor de wedstrijd afgelopen zaterdag in De Heuf moesten Nick de Kuyper, Bram Knippenberg en Max de Lange afhaken wegens blessures, vandaar dat de trainer een beroep deed op Nick van den Beucken van Heren 2. Hij is de jongere broer van doelman Mark van den Beucken (hij speelde de eerste helft) en Jeroen van den Beucken.

 

Koelbloedig

Laatstgenoemde was de uitblinker met tien doelpunten. Zijn scoringspercentage was ongekend hoog. Hij miste slechts één kans. De hoekspeler maakte ook het mooiste doelpunt van de wedstrijd na een flitsende combinatie. Robin Jansen bediende Dario Polman, die met een listig balletje Van den Beucken aanspeelde. De hoekspeler rondde koelbloedig af.

 

Titel

Bevo domineerde en liet bij vlagen zien waarom het aanspraak kan maken op de titel. Tongeren werd zowel in de eerste (8-5) als in de tweede helft (30-23) op grote afstand gezet. De thuisploeg liet de tegenstander echter beide keren terugkomen. In de eerste dertig minuten nam Tongeren zelfs nog even een voorsprong (10-11). Bevo rechtte de rug en ging met 17-14 rusten.

 

Onrust

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Met 31-25 op het scorebord en nog vijf minuten op de klok haperde de machine plotseling. Een zeven meter tegen en een tijdstraf van twee minuten zorgden voor onrust, hetgeen zich vertaalde in technische fouten en gemiste kansen. Bevo scoorde nog slechts één keer en daar stonden vier doelpunten van Tongeren tegenover. De overwinning kwam echter geen moment in gevaar.

 

Ongeslagen

Bevo is inmiddels al twee maanden ongeslagen. In het tweede deel van de Bene League werd geen enkele wedstrijd meer verloren. En tijdens de Handbaldagen eind december won de ploeg brons door titelkandidaat Lions in de troostfinale met 31-30 te verslaan.

 

Toon Leenders, die vier keer scoorde tegen Tongeren, kijkt uit naar de kruisfinale over twee weken. “We hebben een zeer talentrijke ploeg en de vorm is nog steeds groeiende. Zeker maken we een kans op de titel. Dat is ook wat we met zijn allen aan het begin van het seizoen hebben afgesproken. We gaan voor de prijzen.”

 

Doelpunten: Jeroen van den Beucken (tien), Robin Jansen (zes), Toon Leenders, Niek Jordens en Dario Polman (vier), Sonni de Jonge (twee), Merijn Haenen en Pim Augustinus (één). Tijdstraffen: Toon Leenders, Jeroen van den Beucken, Niek Jordens en Nick van den Beucken (twee minuten).