Bevo met nederlaag terug uit Volendam 

Targos Bevo Hc heeft de uitwedstrijd tegen HV Kras/Volendam verloren met 27-24. Met rust was de stand gelijk: 11-11. 

De wedstrijd in de BENE-League leek op een kopie van de laatste paar wedstrijden, met veel fouten in het begin van de eerste en tweede helft. Dit euvel brak de ploeg van coach Martin Vlijm opnieuw op, ondanks de wederom getoonde vechtlust.

“Met de vechtlust zit het wel goed, dat weten we. Alleen maken we teveel technische fouten. We hebben onszelf weer tekort gedaan. Want ook Volendam speelde niet goed. De jongens moeten zichzelf eens gaan belonen.”

 

Rode kaart

Bevo keek na vier minuten tegen een 3-0 achterstand aan. De thuisploeg kwam op een 10-7 voorsprong, maar daarna zette de ploeg uit Panningen de toon. De 11-11 ruststand beloofde veel goeds voor de tweede helft. Voor rust kreeg Leon Geus van Volendam nog een rode kaart voor het hinderden van Jeroen van den Beucken bij een doelpoging.

 

Startblokken

Net als tegen Topolcany uit Slowakije om de EFH-Cup en afgelopen donderdag tegen Hasselt in de BENE-League kwam Bevo niet goed uit de startblokken tijdens het tweede bedrijf. Tot 14-14 leek er niks aan de hand.

Maar daarna trof de thuisploeg binnen acht minuten zes keer doel. Daar stond geen enkele treffer van Bevo tegenover, zodat er met nog een kwartier te spelen een stand van 20-14 op het scorebord stond. Een onoverbrugbaar verschil, al wist Bevo in de slotfase de opgelopen achterstand van 27-21 wel nog te verkleinen tot drie doelpunten.

 

“Het heeft met vertrouwen te maken”, verklaarde Martin Vlijm na afloop de nederlaag. “Vorig seizoen hadden we in januari en februari ook een mindere periode. We begonnen gewoon slecht aan de tweede helft. Als je dan ook nog enkele beslissingen tegen je krijgt, dan is de wedstrijd gelopen. Maar we doen het ons wel zelf aan hoor. Nogmaals, we spelen te slordig.”

 

Blessures

De coach wilde het verlies niet wijten aan de blessures van Nick de Kuyper en Dario Polman. Het herstel van Polman laat nog wel enkele maanden op zich wachten. “Dit soort wedstrijden kunnen we even goed winnen. Dario deed ook mee tegen Tongeren. Toen verloren we ook. Daar gaat het niet om. We moeten een keer winnen om hier doorheen te komen.”

 

Rustmoment

Komend weekend speelt Bevo niet. Het rustmoment komt op een goed moment, vindt Vlijm. “Vorig seizoen hadden we vaak een weekend vrij. Nu speelden we drie wedstrijden in acht dagen. Dat zijn de spelers nog niet gewend. Daarom is het belangrijk dat ze even geen wedstrijd hoeven te spelen.”

 

Ondanks de derde verliespartij voor Bevo in de BENE-League is er nog weinig aan de hand.

De coach: “Als we de inhaalwedstrijd tegen Aalsmeer winnen, dan staan we één punt achter de nummer vier. De teams staan allemaal dicht bij elkaar. We hebben nog een heel lang seizoen voor ons.”

 

Doelpunten Targos Bevo Hc: Jeroen van den Beucken (zes), Sonni de Jonge (vijf), Eelco Weevers (drie), Niek Jordens (drie), Pim Augustinus (twee), Daan Versleeuwen (twee), Dennis Vlijm (één), Max de Lange (één).