‘Bevo maakt goede kans op titel’ 

Vorig jaar haalde Targos Bevo Hc vanuit een vierde positie de landstitel binnen. De ploeg van Martijn Vlijm kan dit staaltje herhalen tijdens de Final Four van de de BENE-League, zegt aanvoerder Pim Augustinus.

Hoe kijk jij terug op de gewonnen thriller afgelopen zaterdag tegen Bocholt?

Pim Augustinus: “De volle Heuf deed me denken aan de finale van vorig jaar. Zoveel mensen, dat geeft ons spelers extra energie. We waren zeer gedreven. Tijdens de warming up lieten we al zien dat we echt wilden winnen.”

 

Iedereen knokte voor de overwinning. Bij vlagen was het genieten van tophandbal. Bovenal was het spannend tot de laatste seconde.

“Dat merkte je ook aan het publiek. De sfeer zat er goed in. Ik denk dat we de supporters hebben verwend.”

 

Martin Vlijm herhaalde het na de wedstrijd: een paar maanden geleden gaf niemand meer Bevo een kans. Hoe hebben jullie dat als spelers beleefd?

“We stonden onderaan. Dan verwacht je niet meer dat je bij de eerste vier zult eindigen. Daarna begonnen we aan een reeks overwinningen. Volendam moest er als eerste aan geloven. Met iedere wedstrijd groeide ons zelfvertrouwen. Als je wint, dan train je ook lekkerder en daarmee bouw je nog meer zelfvertrouwen op.”

 

Een handbalwedstrijd duurt zestig minuten en op het eind wint Bevo, zei Martin tijdens de persconferentie.

“Het klopt dat we een aantal wedstrijden in de laatste minuten hebben beslist. Geluk moet je ook afdwingen. Ik denk dat we tegen Bocholt uiteindelijk verdiend hebben gewonnen. Uiteraard hebben we het bereiken van de Final Four gevierd. Eerst in de kantine. Daarna zijn we met een aantal spelers naar Dotje gegaan.”

 

Het bereiden jullie je voor op de Final Four?

“Dat begint met goed trainen. En we gaan beelden van Tongeren bekijken. We moeten niet de fout maken dat we vooruit gaan kijken naar de finale. We moeten eerst Tongeren verslaan, dat wordt moeilijk genoeg. Verder wil ik genieten komend weekend. Het is een mooi evenement. Ik hoop dat de sporthal in Hasselt vol zit.”

 

Dat lijkt me vanzelfsprekend.

“De bezoekersaantallen in de BENE-League vielen me tegen tijdens de uitwedstrijden. Bij Aalsmeer, Volendam, Bocholt en Hasselt zat weinig publiek. Hoe dat kan? Te weinig media-aandacht onder andere. Van de andere kant; het concept moet nog groeien. De BENE-League kan een stuk interessanter worden gemaakt door er bijvoorbeeld Europese tickets aan vast te plakken. Clubs kunnen ook actie ondernemen om mensen in de hal te krijgen. Wij hadden bijvoorbeeld afgelopen zaterdag een aantal verenigingen uitgenodigd.”

 

De BENE-League is uiteindelijk een Limburgs onderonsje geworden.

“Daarom verbaas ik mij erover dat L1 en TV Limburg er geen aandacht aan besteden. De hoop op de NOS had ik eerder al opgegeven. Maar ik heb nog geen Limburgs camerateam gezien. Terwijl dat super belangrijk is voor de clubs.”

 

Wie is favoriet voor de eerste Nederlands-Belgische handbaltitel?

“Ik neig om te zeggen Tongeren. Die ploeg heeft het meest constant gespeeld. Maar goed, het kan raar lopen. Het gaat om twee momentopnames. Vorig jaar verraste Bevo ook vanuit een vierde positie. Dat kan zomaar weer gebeuren. Ik geef onszelf een goede kans.”

 

Hoe gaan jullie spelen tegen Tongeren?

“Niet anders dan normaal. Met een agressieve dekking en met snelle aanvallen om de dekking van Tongeren in beweging te zien krijgen. Gelukkig zijn we bijna compleet. Alleen Nick (de Kuyper) is er niet bij. Hopelijk komen er geen blessures bij, want we spelen in zeven dagen misschien wel vier wedstrijden. Dinsdag is er de bekerwedstrijd en volgende week zaterdag begint de Nederlandse competitie. Maar laten we ons richten op dit weekend. We gaan knallen; het komt goed.”