Bevo klaar voor revanche in heksenketel 

Gaat Targos Bevo Hc voor een daverende stunt zorgen zaterdag? Ontdek het zelf en kom met zijn allen naar De Heuf. De ploeg van coach Martin Vlijm heeft jullie steun hard nodig. 

Zoals gemeld verloor Bevo afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de EHF-Cup met 32-25 van Topolcany uit Slowakije. Tweede domper was het uitvallen van middenopbouwer Dario Polman. Hij vergezelt de komende weken Nick de Kuyper in de ziekenboeg.

Jeroen van den Beucken

“We kunnen de steun van het publiek goed gebruiken”, zegt international Jeroen van den Beucken.

 

Sfeer

Jeroen hoopt op dezelfde uitbundige sfeer op de tribunes als vorige week in Slowakije. “Er hing een geweldige handbalsfeer. We moeten er net zo’n heksenketel van maken. Dan is alles mogelijk, zeker weten. Daarom mensen, kom allemaal kijken!”

 

In ieder geval gaat Bevo voor de winst, aldus Jeroen. “We hebben iets recht te zetten, dat mag duidelijk zijn.” Aan de international zal het niet liggen. Hij heeft de topvorm te pakken, getuige de eerste wedstrijd. De uitverkiezing voor de nationale ploeg - Jeroen is opgeroepen door bondscoach Gino Smits - zorgt voor een extra stimulans. “Het zelfvertrouwen is er.”

 

Leiding

Een overwinning moet mogelijk zijn, gezien het spel tijdens de eerste helft vorige week. Bevo domineerde de eerste twintig minuten en bleef lange tijd een voorsprong behouden. Pas vlak voor rust nam Tolpolcany de leiding, mede als gevolg van enkele tijdstraffen bij Bevo. Met één doelpunt verschil gingen beide teams rusten.

 

“Er was nog niks aan de hand. We probeerden de tweede helft terug te komen, maar dat lukte niet”, blikt Jeroen terug. “Robin Jansen en Dennis Vlijm hebben bewezen dat ze de posities van Nick en Dario kunnen invullen. Alleen zijn ze nog niet gewend om de volle zestig minuten te spelen, zeker niet op dit niveau. Aanvallend ging het bovendien steeds moeilijker en de dekking stond niet goed. Dat breekt je op tegen een fysiek sterke en ervaren tegenstander als Topolcany, dat de steun had van het thuispubliek.”

 

Topscorer

Jeroen was met tien doelpunten in Slowakije topscorer van de avond. “Het frappante was dat Sonni de Jonge, Pim Augustinus en ik alle doelpunten maakten op één na. Dat doelpunt werd gescoord door Robin Jansen.”

 

De international staat te popelen om revanche te nemen zaterdag. “Dit maak je niet vaak mee. Spelen in De Heuf tegen een echte topploeg, die aantrekkelijk en fysiek handbal speelt. Het word sowieso een mooie wedstrijd.”

 

Vrije voorverkoop

Op donderdagavond 16 oktober a.s. start de vrije voorverkoop voor deze wedstrijd. Tussen 20.00 uur en 21.30 uur is het mogelijk om toegangskaarten te kopen in sport- en evenementencentrum De Heuf.

 

Voorverkoop per mail

Het is ook mogelijk om vanaf 16 oktober 20.00 uur kaarten te reserveren per mail via info@bevohc.nl. Afhandeling geschiedt op volgorde van binnenkomst.

 

Prijzen: € 7,00 (t/m 17 jaar) en € 12,50 (vanaf 18 jaar)