Bevo hc heren B1 vriendschappelijke wedstrijd in Hasselt België. 

Zaterdag 30 maart, een vriendschappelijke wedstrijd in België tegen een tegenstander uit de categorie zwaar en lastig! Het U16-U18 team van Hubo Initia Hasselt. In het najaar van 2018 ook al eens als tegenstander gehad, en aangezien we toen met dik verlies terug konden naar Holland, wisten de jongens wat hen te doen stond!

Deze wedstrijd zou ook als 'generale repetitie' kunnen gelden voor het NK over 2 weken op 13 April a.s. Eindelijk eens een (z)ware tegenstander, die hebben de jongens helaas de gehele competitie nog niet gehad.

Dat was te merken want vanaf de 1e minuut stond Hasselt op scherp en wist Bevo even niet wat hen overkwam. De verdediging bij Bevo was geheel niet gesloten waardoor de sterke opbouwers en cirkelspeler van Hasselt gemakkelijk tot scoren konden overgaan.

Na 3 minuten spel was de stand al 5-1. Gelukkig kon men via de aanval nog een beetje aanhaken en scoren, Hasselt was snel in de aanval en helaas veel balverlies bij Bevo. Met rust was het na een 30 minuten spel 25-21.

In de rust zal er best een hartig woordje door de coach met de jongens zijn besproken. En dat was gelukkig wel te merken doordat de verdediging beter sloot en men de opbouwers beter aanpakte en niet hun gang liet gaan zoals in de 1e helft.

Het geluk was niet geheel aan onze zijde, mede door de beide scheidsrechters deze middag. Evengoed herpakte Bevo zich en kwam met een achterstand van ondertussen 6 punten langzaam dichterbij. Dat het spel van Bevo toen regelmatig werd afgestraft met geel en 2 minuten was op zich jammer, zeker omdat de laatste 10 minuten de stand steeds gelijk bleef. Gelijkspel zou in deze een mooie verdienste voor de terug vechtende Bevo jongens geweest zijn... Helaas scoorde Hasselt in de laatste minuut hun 42e doelpunt waardoor de eindstand 42-41 werd.

Een wedstrijd waar hopelijk veel geleerd is deze keer. De poules op het NK zijn bekend, dus trainen en blijven focussen is nu de opdracht.