Bevo HC G team Coach Carin Janssen blikt tevreden terug op het 1e G Handbal NK 2017 te Nibbixwoud 

Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlands Handbal werd er op Zondag 11 Juni door HV SEW in opdracht van het NHV de Nederlandse Kampioenschappen G Handbal georganiseerd.

Maar liefst 16 G teams in Nederland hadden zich hiervoor aangemeld, dus de organisatie van gastvereniging SEW werd op de proef gesteld hierdoor.

Niet alleen het NHV maar ook de deelnemende verenigingen spraken vol lof over de organisatie van SEW. Na afloop van dit evenement ging de beruchte NK schaal dan ook naar SEW en de organisatie.

Tjark de Lange, namens het NHV, en de West Friese wethoudster van de Sport kende SEW deze NK prijs terecht toe. Ook werd door het NHV aangegeven dat evenement op de jaarlijkse NHV kalender

gaat terugkomen gezien het daverend succes hiervan.

 

Bevo G coach , Carin Janssen had in een gezamenlijk overleg met HandbalVenlo G coach Sjaak Simons besloten om gezamenlijk af te reizen naar Sporthal De Dres te Nibbixwoud.

Klokslag 6.45 stonden de G Bevo spelers en staf klaar om in te stappen in de Touringcar om samen af te reizen met HandbalVenlo naar West Friesland. Na een gezamenlijke vertrekfoto van beide teams

en de nodige persoonlijke begroetingen kon de reis beginnen naar dit 1e NK voor G handballers.

Om 9.15 arriveerde de Limburgse NK bus in Nibbixwoud en alle spelers waren zeer tevreden om even de benen te strekken.

 

Niet lang daarna werden alle NK G spelers uitgenodigd om de gezamenlijke Warming Up deel te nemen met begeleiding van de SEW dames 1.

Het zonnetje scheen al aardig en zodoende werd de Warming Up iets aangepast.

Bevo startte het NK Toernooi met de 1e wedstrijd om 11.25 tegen het G team van KSV op het buitenveld. Terwijl de zonnebrand creme in overvloed vloeide gaven de 3 Bevo coaches,

Carin Janssen, Karin Uitvlught en Fenna Kessels de laatste wedstrijdinstructies aan de G Bevo spelers. Intussen had Ruud Flos, gastbegeleider voor dit G NK, alle wedstrijd atributen klaar staan voor deze 1e NK wedstrijd.

 

Terwijl de busreis nog in de benen zat bij de Bevospelers en natuurlijk ook de zenuwen voor dit 1e NK parten namen de KSV spelers de overhand en brachten de eindstand op 2-6 terwijl Bevo

in de laatste minuten een inhaalrace was gestart. Dit mocht helaas net niet baten, felicitaties over en weer en de 3 coaches maakten zich op voor de 2e wedstrijd tegen het G team Schagen.

Gewend aan de accommodatie en de 1e zaalwedstrijd in Sporthal De Dres leverde dit een zeer leuke en mooie wedstrijd op. Alle 3 de coaches gaven 100% instructies en de G Bevo spelers waren TOP gemotiveerd.

Helaas moesten we het onderspit delven en qua speeltijd kwamen we net te kort om aan te haken. Ook deze wedstrijd werd verloren met 7-3.

 

De laatste zaalpoulewedstrijd stond om 14.00 op het programma en was tegen het G team van Westsite. Dit team speelt al zeer geruime tijd met mekaar terwijl het G Bevoteam juist in de steigers staat

vergeleken met de overige teams. Intussen waren niet alleen de buitentemperaturen opgelopen, ook in de Sporthal de Dres was het behoorlijk warm wat beide teams parten speelden.

West Site nam vanaf het begin de leiding en Bevo HC had helaas het nakijken hierin. Westsite bepaalde de eindstand op 1-6. Toch waren de 3 Bevo coaches heel tevreden over de prestaties van hun G team.

Gedurende dit NK Toernooi zagen zij wel degelijk de persoonlijke ontwikkelingen van hun spelers. Helaas een nederlaag maar alle spelers verlieten met een glimlach het spelveld met hun tegenstander.

 

Door het Toernooiverloop stond direct na de wedstrijd van West Site de buitenwedstrijd tegen De Blinkert op het programma. Hierdoor moesten we vrij snel verhuizen naar het SEW buitenveld in de volle nazon.

In overleg met De Blinkert en de scheidsrechter werden er een paar minuten extra pauze gehouden. Beide teams hadden er al een volledige Toernooidag erop zitten dus de 1e pijntjes werden werkelijkheid.

Bij West Site waren de spelers nog enig sinds fit ,maar ook hier de eerste uitvallers. Ook bij het Bevo team, Imke, Erik en Ellen gaven aan dat de “het klaar was” terwijl ze zagen dat Bevo de regie nam in de wedstrijd.

Met dit gegeven werden deze 3 spelers steeds fitter en konden zij met succes de opgestelde spelers aflossen. Reserve keeper Stefan hield zorgvuldig zijn doel schoon maar kon niet verhinderen dat de eindstand werd bepaald op een gelijkspel, namelijk 6-6.

 

Voor de 3 Bevo G coaches was dit Toernooi een belangrijke leidraad. Diverse spelers hebben hun ontwikkelen laten zien op dit NK Toernooi.

Coach Carin Janssen na afloop van het NK Toernooi:” Het was een zwaar NK voor de G Bevo spelers, lange reis en de temperaturen die ons parten speelden”. “De laatste wedstrijd op het buitenterrein heeft ons punten gekost omdat we aansluitend van de halwedstrijd moesten aantreden”. “Ook misten we helaas enkele spelers maar ik ben SUPER trots op mijn team hoe zij deze 1e NK G Teams hebben afgesloten”.” Al met al een mooi weekend.” Aankomende week de laatste training, voor de vakantie, en daarna gaan we vol aan de bak met dit G team”. “ Wij kijken uit naar het komend seizoen, nieuwe G spelers hebben zich al inmiddels al gemeld”.

“Angela heeft zich aangemeld afgelopen weekend, natuurlijk hoop ik op meerdere sporters met een beperking die de stap willen maken om de Handbalsport te willen uitvoeren”, aldus de Bevo G Coach.

 

Na afloop was er een NK Sluitingsceremonie waarbij elke clubdeelnemer en staf in het zonnetje werd gezet door het NHV en SEW.

Elke NK G deelnemer ging met een bloemetje, medaille, tas en DVD huiswaarts.

Wij bedanken natuurlijk de ouders die zijn meegegaan maar ook HandbalVenlo voor de zeer prettige samenwerking en natuurlijk het NHV en SEW voor het mogelijk maken van dit G NK 2017 evenement.

Zonder jullie inbreng was dit niet mogelijk geweest. SUPER !!.

 

Targos Bevo HC

 

P.S, De 3e wedstrijd is gespeeld met Bevo –HandbalVenlo te MC Donalds Breukelen………..

Wat was het lekker……….