Bevo grijpt naast titel 

Targos Bevo Hc heeft de strijd om de landstitel nipt verloren. In een zinderende wedstrijd in de sporthal in Sittard trok thuisploeg OCI Lions aan het langste eind: 28 - 26.

Bevo was op weg naar een stunt, die in de slotminuten teniet werd gedaan. Jeroen van den Beucken miste de kans op de gelijkmaker (27 - 27), waarna Lino Janssen in de tegenval de eindstand op de klok zette en de ploeg rond uitblinker Luc Stein feest kon vieren.

 

Bevo had zich in de periode daarvoor van zijn beste kant laten zien. Op het moment dat Lions afstand dreigde te nemen - Luc Steins scoorde na ruim 37 minuten 20 - 15 - knokte de ploeg van coach Martin Vlijm zich terug in de wedstrijd. Telkens kwam het wilskrachtige Bevo een puntje dichterbij.

 

“Als de gelijkmaker was gevallen, dan hadden we gewonnen, oordeelde Vlijm. “Net op beslissende momenten maakten we foutjes. Maar ik ben trots op mijn jongens. Ze hebben hard geknokt.” Zijn spelers zaten op dat moment verslagen langs de lijn. Doelman Mark van den Beucken, die volgend seizoen in Duitsland gaat spelen, had moeite om het verlies te verwerken. “Er telt maar één plaats, en dat is de eerste. Niet de tweede.”

 

Ruststand

Bevo kwam goed uit de startblokken en leidde binnen drie minuten met 1 - 3. Na ruim acht minuten kwam Lions op voorsprong (5 - 4) en gaf die niet meer af. In tegenstelling tot de eerste beslissingswedstrijd knakte Bevo niet. Lions sloeg voor rust een gaatje (14 -10), dat door de sterk spelende Sonni de Jonge werd gehalveerd (14 - 12). De Jonge bepaalde ook de ruststand op 15 - 13.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Lions speelde net iets soepeler dan Bevo dat moeite had met de agressieve dekking van de tegenstander. Beslissende factor was Luc Steins, die met een aantal belangrijke doelpunten voorkwam dat Bevo de wedstrijd een wending kon geven.

 

Voetbalsfeer

De sporthal in Sittard was met drieduizend toeschouwers uitverkocht. Net als in de twee vorige beslissingswedstrijden zetten de Bevo-supporters, die een indrukwekkende gele wand vormden, de toon. Ze klapten, zongen en schreeuwden hun ploeg naar voren. Voorafgaande aan de wedstrijd wilde Lions-voorzitter Thieu Kikken de Bevo Tifosi het zwijgen opleggen. Hij vond dat ze teveel een voetbalsfeer creëerden. Kikken moest na fikse kritiek inbinden en dus mochten de Bevo Tifosi, ondersteund door leden van de Aristos Ultras uit Amsterdam, toch met vlaggen en megafoons naar binnen. De supporters van Lions kwamen pas tegen het einde van de wedstrijd los, nadat ze daartoe aangespoord waren door de spelers op het veld.

 

Inhuldiging

Bij De Heuf wachtte Bevo een inhuldiging door een paar honderd fans. Geen kampioen, maar wel kampioenen, luidde de strekking van de toespraak van een burgemeester Wilma Delissen, die werd vergezeld door wethouder Roland van Kessel. Daarna werden de spelers en vertrekkend coach Martin Vlijm massaal toegezongen. Geen kampioen, maar wel een mooi handbalseizoen, daar was iedereen het over eens. Het feest kon beginnen.

 

Doelpunten: Sonni de Jonge (acht), Jeroen van den Beucken (zes), Robin Jansen (vijf), Dario Polman en Merijn Haenen (twee), Bram Knippenbergh, Niek Jordens en Pim Augustinus (één).