Bevo gaat zonder Bram Knippenbergh voor overwinning tegen E&O 

‘Het wordt een spannende competitie’ 

Targos Bevo Hc speelt zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Oosting E&O. Vanaf de bank zal Bram Knippenbergh, opnieuw geblesseerd, moeten toekijken.

Je raakte vorige week tegen Quintus geblesseerd. Wat gebeurde er?

Bram Knippenbergh: “Bij een break-out van Quintus raakte ik de voet van mijn tegenstander waardoor ik struikelde. Ik overstrekte mijn been. Met als gevolg een klap op mijn hamstring.”

 

Je was net terug van een hamstringblessure.

“Precies. Daarom baal ik er ook zo van. Het voelt alsof er een elastiek in je been knapt. Dan weet je genoeg.”

 

Hoeveel weken ligt je eruit?

“De vorige keer vier weken. Nu is de prognose zes tot acht weken. Ik ben positiever. We zijn een week verder en het voelt goed. Ik denk dat ik eerder terug ben. De resultaten van een echo zullen het uitwijzen.”

 

Wat zei de trainer in de aanloop naar de wedstrijd van morgen tegen E&O?

“Dat we moeten gaan winnen. Logisch ook. We moeten gewoon alles winnen om de finale te halen. Dat betekent ons eigen spel spelen. Doen waar we goed in zijn. Goed verdedigen afwisselen met snelle aanvallen.”

 

Afgelopen zaterdag tegen Quintus hielden jullie het tempo ook hoog. Alleen was de afronding minder.

“Wellicht wilden we te graag. We wilden de wedstrijd te snel beslissen. Daardoor gingen we fouten maken. De fouten stapelden zich op waardoor ergernissen binnen de ploeg slopen en het niet meer liep. Bij de stand van 29-22, met nog tien minuten te spelen, hadden we moeten doortrekken. Veertig doelpunten had gekund als we ons spel waren blijven spelen. Nu werd het uiteindelijk 33-27.”

 

Hoe reageerde de trainer?

“Martin was niet blij. Hij had gerekend op een hogere uitslag. Dat moet zaterdag anders.”

 

Hoe kijk jij terug op het seizoen totnutoe?

“De start was slecht. Het liep niet. Daarna hebben we met zijn allen de knop omgezet. Dat vertaalde zich in een goede reeks, tot en met de handbaldagen. De winst op Lions was natuurlijk mooi. Jammer dat we in de Final Four tegen Hasselt niet onze beste wedstrijd speelden.”

 

Toch hadden jullie die wedstrijd kunnen winnen.

“Klopt. We kwamen op een gegeven moment nog voor. Dat hadden we niet meer moeten weggeven. Jammer dat dat wel gebeurde. In de verlenging was Hasselt de betere ploeg. Wij waren niet alert genoeg.”

 

De verschillen zijn klein tussen de topteams.

“Als je puur naar de ranglijst kijkt van de BENE-League dan is Lions duidelijk de betere ploeg. Maar het gaat spannender worden dan de meeste mensen denken. Lions heeft een overval programma. De club speelt ook nog Europacup. Dat betekent Engelse weken, met drie wedstrijden in één week. Daar komt bij dat het gat met Aalsmeer, Volendam en ons kleiner is geworden. Lions speelde in het tweede deel van de BENE-League niet meer zo overtuigend, terwijl wij steeds beter gingen spelen. Daar moeten we vertrouwen uit halen.”

 

Morgen E&O. Hoe voelt dat als gedwongen bankzitter.

“Dat is flink balen. Ik was dan ook ontzettend kwaad toe het gebeurde. Ben je net terug, raak je wéér geblesseerd. Heel frustrerend. Ik kan alleen maar hopen dat ik over een paar weken weer fit ben.”