Bevo derde in BENE-League 

Bart Ravensbergen verkozen tot beste keeper 

Targos Bevo Hc is derde geworden in de BENE-League door in de troostfinale op knappe wijze te winnen van Achilles Bocholt: 32 - 22. Bart Ravensbergen werd uitgeroepen tot beste doelman van de Belgisch-Nederlandse competitie.

De ploeg van Martin Vlijm liet zondag zien dat het verlies tegen Hasselt een dag eerder een pijnlijke uitglijder was. Bevo speelde overtuigend en maakte veel minder fouten dan tijdens de eerste kruisfinale. Met rust stond het 17-11. In de tweede helft van de bijzonder sportieve wedstrijd werd de voorsprong uitgebreid tot tien doelpunten.

 

Smaakmakers

Zoals vaak deze competitie liet Bevo zien dat het meer smaakmakers in huis heeft. Was Jeroen van den Beucken tegen Hasselt de uitblinker met liefst vijftien doelpunten, dit keer waren de doelpunten meer verdeeld over het team, met Dario Polman, Sonni de Jonge en Merijn Haenen als meest trefzekere spelers. Bart Ravensbergen bewees met een aantal knappe reddingen dat hij terecht voor het tweede jaar op rij is uitverkozen tot de beste doelman van de lage landen.

 

Verschil

De zege van Bevo kwam geen enkel moment in gevaar. Bocholt hield vijftien minuten minuten stand, maar daarna dicteerde Bevo het spel. Via 12-9 werd het 17-11 met rust. Ook in de tweede helft kon Bocholt – dat een dag eerder nog bijna won van Lions – geen vuist maken tegen het geconcentreerd spelende Bevo. Het gat bleef minimaal vijf doelpunten verschil.

 

Lions – Hasselt

OCI Lions verloor de finale verrassend, na verlenging, tegen Hasselt: 35-34. Lions leidde bij rust met 15-12. Vier minuten voor tijd stond het nog 30-27 voor de ploeg van Monique Tijsterman. In de slotseconde maakte Hasselt gelijk en moest er verlengd worden. Tom Robyns scoorde voor Hasselt de beslissende treffer.

 

Doelpunten: Sonni de Jonge (acht), Dario Polman en Merijn Haenen (zeven), Rik Elissen (drie), Jeroen van den Beucken, Dennis Vlijm en Toon Leenders (twee) en Niek Jordens (één). Tijdstraffen: Toon Leenders en Niek Jordens (allebei twee minuten).

 

Foto: Foto Reza