Bevo deelt punten in Bocholt 

Targos Bevo Hc deelde zaterdag de punten met QuibiQ Achilles Bocholt. In de Belgische grensplaats werd het 30 – 30. Daarmee verstevigde de ploeg van Martin Vlijm de derde plek in de BENE-League. Naaste opponent Aalsmeer verloor namelijk verrassend bij KV Sasja.

Bevo was in Bocholt de eerste 45 minuten duidelijk de betere ploeg. Na 35 minuten had de voormalig landkampioen een voorsprong opgebouwd van vijf doelpunten (14 – 19).

 

Scheidsrechters

Daarna kwam Bocholt telkens een stapje dichterbij. Niet zozeer door goed spel, maar vooral door toedoen van de scheidsrechters, die met dubieuze beslissingen de thuisploeg in de race hielden.

Martin Vlijm: “Gezien het aantal tijdstraffen en het aantal strafworpen tegen mag je uiteindelijk blij zijn dat je hier met een punt weggaat. Dit gelijkspel voelt daarom als een overwinning.”

 

Orde op zaken

Bevo domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut, maar verzuimde de eerste helft om ver uit te lopen. Bij rust was het ‘slechts’ 13 – 16.

“Dat hadden we aan onszelf te denken. We misten teveel kansen”, aldus de trainer.

In het begin van de tweede helft leken de bezoekers definitief orde op zaken te stellen. Pim Augustinus scoorde 14 - 19, vlak nadat Mark van den Beucken een strafworp had gestopt. Bocholt kwam er tot dan nauwelijks aan te pas.

 

Ongeslagen

Dat veranderde door toedoen van de scheidsrechters. Mede dankzij een aantal strafworpen en tijdstraffen in het nadeel van Bevo snoepte Bocholt telkens een doelpunt van de voorsprong af. Via 17 - 20, 22 – 24 en 25 – 26 kwam de thuisploeg acht minuten voor tijd zelfs voor het eerst op voorsprong (27 - 26). Het werd vervolgens 28 – 27, 29 – 28 en 30 – 29, maar uiteindelijk zorgde Dario Polman ruim drie minuten voor tijd voor de dik verdiende gelijkmaker. “Door de strafworpen en tijdstraffen werd het een rommelige wedstrijd. Onder zulke omstandigheden gelijk spelen, voelt als een overwinning”, zei Vlijm na afloop.

 

Finaleronde

Zaterdag neemt Bevo - al vier wedstrijden op rij ongeslagen - het in De Heuf op tegen Sasja. De uitwedstrijd enkele weken geleden werd gewonnen met 27 – 31. Daarna volgen nog Tongeren (thuis) en Hasselt (uit).

Aan drie punten uit de laatste drie wedstrijden heeft Bevo genoeg om zich te plaatsen voor de finaleronde (final four). Vlijm: “Twee keer spelen we thuis. En thuis zijn we zeer sterk.”

 

Doelpunten: Dario Polman, Robin Jansen en Jeroen van den Beucken (zes), Sonni de Jonge (drie), Merijn Haenen (twee), Max de Lange, Rik Elissen, Toon Leenders, Pim Augustinus, Niek Jordens en Dennis Vlijm (één) Tijdstraffen: Niek Jordens (twee keer twee minuten), Jeroen van den Beucken, Bram Knippenbergh en Merijn Haenen (twee minuten).

 

Foto: Günther Robbrecht