Bevo-coach teleurgesteld ondanks ruime winst 

Voorafgaande aan de één-na-laatste speelronde van de reguliere competitie was de spanning in de handbaleredivisie naar ongekende hoogte gestegen. Nog 2 ploegen streden om 1 ticket voor de play offs en waren in het bezit van een gelijk aantal punten.

Zowel Eurotech Bevo Hc, als FIQAS/Aalsmeer hadden in 16 duels 13 punten vergaard. Het doelsaldo was het enige verschil dat bepaalde dat de Noordhollanders (-3) op de zesde plek, nog net aan de goede kant van de play off-streep, en Bevo Hc (-33) op de zevende en dus aan de verkeerde kant van de play off-streep terug te vinden waren. Met in het achterhoofd dat Aalsmeer op bezoek moest bij de nummer 4 van de ranglijst, Hurry Up, en de mannen van coach Piotr Konitz hekkensluiter Loreal op bezoek kregen was de vraag hoe de ranglijst aan het einde van de 17de speelronde veranderd zou zijn. Ook Loreal zou graag een verandering zien. De huidige laatste plek betekent namelijk slechts 1 bonuspunt voor de degradatieronde en graag zouden de Venlonaren dat aantal met minimaal 1 puntje laten toenemen om de kansen op klassenbehoud te vergroten. Al vanaf de eerste speelminuut bleek dit echter een kansloze missie. Via Luc Majoor werd nog wel voor de openingstreffer gezorgd, daarna was het echter de thuisploeg die het spel bepaalde. Gesteund door de vele supporters die op de derby waren afgekomen, lieten de Bevo-spelers al meteen geen misverstanden over hun bedoelingen bestaan. Gedreven, agressief gingen de geel-blauwen te werken en scoorden 5 achtereenvolgende doelpunten binnen minder dan 10 minuten. Met name hoekspeler Jeroen van den Beucken toonde zich zeer geconcentreerd en liet de eerste 2 van uiteindelijk maar liefst 10 treffers aantekenen. Loreal had het zwaar en kon nauwelijks een vuist maken tegen de veel sterkere Bevo-equipe. De ene na de andere Heldense aanvaller gleed als een warm mes door de boter met als gevolg dat na een kwartier al een 9-4 tussenstand op het scorebord stond. De strijd leek op dat moment al gestreden. In het tweede kwartier werd dit nog maar eens onderstreept. Via Luc Majoor werd nog wel voor 9-5 en 10-6 gezorgd, daarna was het echter lange tijd stil aan het Loreal-front. Aanvallend kon de ploeg lange tijd geen potten meer breken. De Bevo-defensie opereerde scherp en gedreven en had de beschikking over twee prima doelmannen, Bart Leenen voor de strafworpen en Thijs van Leeuwen voor het overige werk. Ook aanvallend ging het van een leien dakje, zeker toen in het slot van de eerste helft ook nog eens Nick de Kuyper het vizier scherp had gesteld. Via 5 achtereenvolgende Bevo-treffers, waarvan 2 van zijn hand, kwam een 15-6 ruststand op het scorebord.

 

Dat er voor Loreal in de tweede helft niet veel meer te halen zou zijn was inmiddels wel duidelijk. De ploeg was staande knock out en snakte halverwege al naar het verlossende eindsignaal. De thuisploeg profiteerde van de verminderde weerstand bij de gasten en liep binnen enkele minuten uit naar 24-7. Plotseling leek zich voor de Heldenaren de mogelijkheid te gaan voordoen om behalve 2 punten voor een overwinning, nog een extra winstpunt uit het duel te peuren. Bij een zeer ruime overwinning kon immers ook nog een forse hap genomen worden uit de achterstand in doelsaldo ten opzichte van Aalsmeer. De Bevo-express denderde om die reden verder en liet na 50 minuten al 30-10 aantekenen. Van de doelsaldo-achterstand van 30 waren op moment al 20 treffers ingelopen. De Heldenaren bleven doorgaan met scoren en zorgden enkele minuten later al voor 33-10. Met nog 7 minuten op de klok was nog volop gelegenheid om de stand verder op te poetsen. Tot ontsteltenis van Bevo-coach Piotr Konitz stopte op dat moment echter de doelpuntenregen. Ballen op de paal, reddingen van Loreal-doelman Luuk Arnoldussen en vooral een gebrek aan scherpte in de slotminuten zorgden ervoor dat de eindstand bepaald werd op 35-13. Omdat enige tijd later vanuit Drente ook nog eens het nieuws kwam dat Aalsmeer met 22-26 van Hurry Up gewonnen had, heerste er na afloop van de ruime winst op Loreal vooral teleurstelling in het Bevo-kamp.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 10; Pim Augustinus, Nick de Kuyper 6; Merijn Haenen, Ron Klemann 4; Lukas Koppes 2; Osvaldo Gomes, Dirk Peeters en Roel Leenen 1.