Bevo coach Martin Vlijm voor de weken van de waarheid 

Door Hans Schets - Half november gaf nog bijna niemand een cent om de kansen van Targos Bevo Hc om de final4 van de BENE-League te halen. De ploeg van trainer coach Martin Vlijm stond onderaan de ranglijst. Maar zie daar de onvoorspelbaarheid van de BENE-League heeft Bevo toch weer in een kansrijke positie gebracht. Vier wedstrijden verder, waarvan er drie werden gewonnen, doet de

Nederlandse kampioen gewoon weer mee voor een plek in de final4.

 

Met Volendam, Achilles Bocholt, die net als Bevo 11 punten, hebben begint komend weekend het gevecht om de vierde plaats. Om de kansen zo groot mogelijk te houden moet men de uitwedstrijd bij Hasselt winnen, maar ook de Belgische kampioen is zeker ook nog niet veilig met de veertien punten op plaats drie. Het kan er best stevig aan toe gaan zaterdagavond wanneer de wedstrijd om 20:00 onder leiding van Schols en Zuylen in de Alverberg in Hasselt van start gaat.

 

Bevo zonder Van den Beucken en De Kuyper

 

“Hasselt moet er ook nog voor gaan” beaamt Martin Vlijm. “Ook zij moeten winnen want anders lopen ze nog het risico dat ze de finale4 helemaal niet halen. Als ze zaterdag winnen of gelijk spelen dan zijn ze er, maar zegt de coach van Bevo wij doen ook nog mee en ook wij gaan er vol voor. Wij moeten nog twee keer winnen en dan zijn we er hoogstwaarschijnlijk wel bij. De afgelopen periode hebben we als ploeg weer zelfvrouwen kunnen tanken met drie overwinningen”

 

Vlijm: “Dit is in ieder geval goed voor de BENE-League maar ook voor onze ploeg. Nu krijgen we in ieder geval nog twee wedstrijden waar het er om gaat, en als we ons dan plaatsten komen er nog eens twee wedstrijden bij waar je onder druk moet spelen. Daar kunnen we alleen maar porfeit van hebben op een later moment”.

 

De coach van Bevo heeft al de hele BENE-League moeten schipperen met zijn selectie vanwege de vele blessures. Op het moment dat hij dan denkt eindelijk een keer met zijn volledige selectie aan de gang te kunnen, vallen wel weer een paar spelers uit. Zo is Eelco Weevers nog altijd geblesseerd en zal Daan Versleeuwen ook niet spelen als gevolg van de blessure die hij bij Jong Oranje heeft opgelopen, ondanks dat hij de wedstrijd tegen Groot Brittannië heeft meegespeeld. Maar de zorgen houden niet op voor de technische en medische staf van de Nederlands Limburgse ploeg.

 

Afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Aalsmeer landde Nick de Kuyper verkeert waardoor hij zijn pees onder zijn voet heeft gescheurd. “Het is nog onduidelijk hoe lang dat gaat duren maar dat kan drie tot wel acht weken zijn” vertelt Vlijm. “Daarnaast ging een speler van Aalsmeer bij Jeroen van den Beucken op zijn voet staan waardoor hij er ook drie weken uitligt”. Positief punt is dat Max de Lange wel weer kan spelen.

 

De technisch staf van Bevo zal zich dus moeten gaan heroriënteren in de dekking hoe ze alles moeten gaan oplossen. Met het wegvallen van De Kuyper en Van den Beucken mist hij wel twee van zijn sterkste verdedigers. “Nu zijn we al het hele seizoen niets anders gewend” vertelt Vlijm. “Zo hebben we tegen Tongeren, toen Polman en De Kuyper er niet bij waren, met acht man gespeeld en hebben we ook gewonnen. We zullen gaan zien wat het gaat worden maar wij gaan er gewoon voor”.

 

Vlijm: “Wat we nu zien gebeuren is ook waarvoor we de BENE-League hebben opgericht. Twee ploegen zijn geplaatst maar vijf andere ploegen strijden nog voor een ticket voor Final4 mooier kan je het toch niet hebben. Het kan zelfs nog spannender worden volgende week als Volendam, Bocholt en wij zouden verliezen en Sasja wint zaterdag dan spelen er op de laatste competitiedag nog vier ploegen om een finale plaats. Daarom zeg ik ook stel dat we niet van Hasselt kunnen winnen dan hebben we altijd volgende week nog een kans, al is het even afwachten wat Lions en Tongeren gaan doen tegen Bocholt en Volendam”.

 

 

bron - handbalstartpunt