Bevo baalt, Lions juicht 

Enerverende, harde derby in volle Heuf 

Targos Bevo Hc heeft in eigen huis de derby tegen OCI Lions verloren met 26 – 29. De ploeg van coach Martin Vlijm had de nederlaag vooral aan zichzelf te danken.

Zoals verwacht was het verschil tussen beide ploegen niet groot in een enerverende, harde wedstrijd met meerdere gezichten. Na de sterke start van Bevo nam Lions het roer over hetgeen na een kwartier resulteerde in een tussenstand van 5 -10.

 

Onder aanvoering van Toon Leenders begon de thuisploeg aan een sterke inhaalrace. Nog geen zeven minuten later stond het 12 -10. Lions wist in het laatste kwartier slechts drie keer te scoren, dankzij de sterke dekking van de thuisploeg en goed keeperswerk van Mark van den Beucken. De ruststand was 13 – 13.

 

Teleurstelling

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien, met dit verschil dat Bevo op het eind te kort kwam. In de laatste vijf minuten stelde Lions de zege veilig, tot grote teleurstelling van Martin Vlijm. “We hebben Lions laten winnen. Voorin speelden we veel te slordig.”

 

De arbitrage had de handen vol aan de Limburgse derby in de BENE-League. Regelmatig moest de wedstrijd worden onderbroken voor spelers die geblesseerd op de grond lagen.

Lions liep tegen vier tijdstraffen aan, Bevo tegen twee.

 

Wegwerpgebaar

Bij een stand van 20 -18 en met nog tien minuten te spelen, telde Bevo slechts vier veldspelers, door tijdstraffen voor Toon Leenders en Martin Vlijm. De arbitrage bestrafte een zogenaamd wegwerpgebaar van de trainer. “Ik gaf alleen Nick de Kuyper aan dat hij het spel breed moest houden.” Het gevolg was dat 20 – 18 in mum van tijd werd omgezet in 20 – 22. Deze voorsprong gaf de ploeg uit Sittard-Geleen niet meer prijs, al kwam Bevo nog een paar keer heel dichtbij.

 

Break

Merijn Haenen scoorde met nog geen vijf minuten te spelen op fantastische wijze uit een break de 25 -26. Een minuut later verkleinde Robin Jansen - met Toon Leenders en doelman Mark van den Beucken uitstekend op dreef - de marge opnieuw tot één doelpunt: 26 -27. De slotminuten waren echter voor Lions, dat een met een geflatteerde overwinning naar huis ging.

 

Doelpunten: Toon Leenders (vijf), Robin Jansen (vijf), Merijn Haenen (vier), Sonni de Jonge (drie), Jeroen van den Beucken (drie), Dario Polman (drie), Nick de Kuyper (twee) Dennis Vlijm (één). Tijdstraf: Toon Leenders en Martin Vlijm.