Pim Augustinus: ‘Beter spelen dan tegen Volendam’ 

Voor Targos Bevo Hc begint de BENE-League zaterdag pas echt. Tegenstander is de Belgische ploeg uit Bocholt. Het wordt een spannende pot, zegt Pim Augustinus. De aanvoerder voorspelt een nipte overwinning voor Bevo.

Met wat voor gevoel begin je aan de BENE-League?

Pim Augustinus: “Met een goed gevoel, ondanks de valse start twee weken geleden in Volendam. Ik denk dat we het zaterdag een heel stuk beter zullen doen.”

 

Een raar begin van de competitie. Een wedstrijd spelen en daarna twee weken wachten op het vervolg.

“Dat is wel jammer. In het begin heb je als team vooral behoeft aan wedstrijdritme. Dat wordt op deze manier wel lastig gemaakt.”

 

Bevo verloor in Volendam met 24-20. Op de televisie leek het een aardige wedstrijd, ook van jullie kant.

“Dat was denk ik een vertekend beeld. Op televisie laten ze meestal alleen de opvallende en goede dingen zien. Het was aan beide kanten niet goed. Ons ontbrak het aan wedstrijdritme en een stukje zelfvertrouwen. 24 Doelpunten tegen moet normaal gesproken genoeg zijn om te winnen. Aanvallend waren we echter niet goed genoeg. Het eerste kwartier ging het best goed. Daarna zakten we weg en liepen we achter de feiten aan. In de tweede helft konden we het niet meer goed maken. We kwamen niet in een flow terecht.”

 

Zaterdag gaat het beter, zei je.

“We hebben twee weken getraind en voldoende tijd gehad om naar onszelf te kijken. We hebben wedstrijdbeelden bekeken en op specifieke onderdelen getraind. De ploeg wordt beter, al weet ik natuurlijk niet hoe de wedstrijd zal verlopen. We zien wel.”

 

Omschrijf de drie nieuwelingen eens: Rik Elissen, Merijn Haenen en Toon Leenders.

“Rik is een hele talentvolle handballer. Een rasechte middenopbouwer, die het spel goed begrijpt. Hij neemt de leiding in de aanval en heeft een goed schot. Merijn speelt altijd goed. Alsof hij er niet voor hoeft te trainen, zo gemakkelijk dat hij scoort. Alle drie vormen ze een toegevoegde waarde. Toon zowel in de aanval als ook in de dekking. Het is moeilijk om zo’n grote, sterke kerel te verdedigen. Aanvallend moet de afstemming nog beter, maar dat komt wel.”

 

Tijdens de fandag zagen de bezoekers een echt team. Jullie straalden enthousiasme en plezier uit.

“Ik denk ook dat we een heel leuk team hebben. Met veel jongens speel ik al langer samen. De nieuwelingen passen zich goed aan. Het is een hechte groep.”

 

Tot slot: een prognose.

“26-25. Winnen. Het wordt een spannende pot.”