Bericht vanuit de dames van Bevo- Tussenscore en vooruitzicht op de toppers! 

Na ongeveer een kwart van de competitie staan de Bevo dames op een duidelijke vierde plaats. Waar vorig seizoen met moeite afstand werd genomen van de onderkant van de ranglijst gedurende de competitie, hebben de dames nu een duidelijke slag geslagen. De dames willen echter dit seizoen naast een hoge klassering ook echt een rol van de

betekenis spelen in de eerste divisie dames! De komende periode zullen beide doelstellingen onder druk komen te liggen…………

 

Aankomende zaterdag staat immers bijvoorbeeld een treffen met ongeslagen koploper Borhave op de rol. Zij hebben echter nog nooit in Panningen gewonnen voor de competitie. De dames zullen alle zeilen bij moeten zetten om deze ploeg ook als koploper te verslaan.

 

De week erna zal aangetreden moeten worden in Bentelo. Deze ploeg speelt tot nu toe een marginale rol in de competitie, door onder meer de eerste vijf wedstrijden te verliezen. Vooraf werd Bentelo echter door de kenners geschaard onder de favorieten voor deze competitie. Ondanks het zware programma dat zij reeds hebben gehad, presteren zij tot nu toe enigszins onder de maat, maar zij zullen er alles aan doen om in de komende periode de aansluiting weer te vinden. Tevens wordt in Bentelo gespeeld zonder hars. De dames hebben al even niet meer gewonnen in Bentelo, maar gaan dus binnenkort een nieuwe, gemotiveerde poging wagen!

 

En een week later zal thuis worden ontvangen: Kwiek Raalte. Met Kwiek is nog een appeltje te schillen. Zij werden na een bizar scoreverloop in hun laatste wedstrijd van afgelopen seizoen winnaar van de nacompetitie, waardoor deze eretitel en het toetje, spelen tegen een eredivisieteam om promotie, aan de neus van de dames voorbijgingen. De afgelopen seizoenen zijn er mooie duels gestreden tussen Bevo en Kwiek.

 

Het zware programma van de komende weken:

• 25/10; 20.35 uur, Bevo - Borhave

• 01/11; 19.30 uur, Bentelo - Bevo

• 08/11; 20.30 uur, Bevo - Kwiek

 

Tijdens en na deze drie zware wedstrijden zullen we zien of de dames echt gaan meedoen dit seizoen! Uw steun kunnen de dames natuurlijk zeer goed gebruiken bij het verwezenlijken van hun doelstellingen. De dames gaan proberen de komende twee thuiswedstrijden binnen te slepen en zouden dit graag met u willen beleven! Tot langs de lijn!

 

De stand op dit moment:

1 Borhave 7-14 +77

2 Virto/Quintus 2 7-14 +72

3 Klink Nijland/Kwiek 7-12 +38

4 Targos Bevo HC 7-10 +28

5 PSV 7-08 +13

6 DSVD 7-07 -09

7 GOconnectIT/Fortissimo 7-07 -18

8 FIQAS/Aalsmeer 7-06 -10

9 United Breda 7-05 -15

10 VENECO/VELO 7-05 -35

11 Westfriesland/SEW 2 7-04 -20

12 Bentelo 7-02 -23

13 Nieuwegein 7-02 -42

14 WPK/Westlandia 7-02 -56

 

Een terugblik op het seizoen tot op heden:

In de eerste twee weken diende afgerekend te worden met twee promovendi, DSVD (uit) en Velo (thuis). Beide teams werden na een in eerste instantie gelijk opgaande wedstrijd uiteindelijk ruim verslagen (DSVD-Bevo, 20-27 en Bevo-Velo, 28-18). Hoewel dit promovendi waren, kunt u in de stand hierboven zien, dat zij niet per definitie de zwakste twee ploegen zijn. Ze haalden samen immers uit 14 wedstrijden al 12 punten, waarmee zij beiden tot goede middenmoters zijn opgeklommen.

 

Vervolgens werd in een redelijke maar moeilijke wedstrijd (zonder hars) nipt verloren van en bij PSV (PSV-Bevo, 26-22). Na in minuut 50 nog op één doelpunt achter te komen, was de pijp helaas leeg…

 

Deze wedstrijd werd gevolgd door een zwakke thuispartij tegen United Breda, die daardoor terecht verloren ging. Met name verdedigend liep het niet goed en dit kostte 30 tegendoelpunten (zie de trendbreuk). Ook aanvallend was het niet super en er werd uiteindelijk met 28-30 verloren, onnodig vanuit Bevo-prespectief.

 

In de beker werd tussendoor aangetreden tegen Leudal in Horn. Na de zeperd van vorig seizoen werd dit nu redelijk rechtgezet met een duidelijke 18-24 overwinning en dit brak de reeks van twee nederlagen op rij…

 

De volgende drie competitiewedstrijden werden weer gewonnen, al waren het, met uitzondering van de tweede helft tegen Nieuwegein, geen super-wedstrijden.

 

Nieuwegein werd verslagen in Nieuwegein (was eerste keer in jaren) met 19-28, met een prima tweede helft. Aalsmeer werd thuis verslagen met 32-29 in een wedstrijd waarin het verdedigend weer niet liep. Aanvallend was het nu wel ok waardoor met 32-29 wederom twee punten aan het puntentotaal konden worden toegevoegd.

 

Afgelopen zaterdag werd met 15-20 gewonnen tegen de reserven van SEW, maar deze zege had veel hoger moeten uitpakken. Verdedigend ging het wel prima maar met name aanvallend werd te weinig gebracht…

 

Hoewel het spel dus niet super was werd er in die drie wedstrijden uiteindelijk redelijk makkelijk gewonnen. De komende weken moet er echter uit een ander vaatje worden getapt. Tegen de komende tegenstanders zal minder spel direct afgestraft worden….!

 

De dames zijn zich hier zeker bewust van en zullen er alles aan doen om goede potten neer te zetten!

 

Dus ben er bij, beleef het mee!

 

Komende thuiswedstrijden:

• Za 25/10; 20.35 uur, Bevo - Borhave

• Za 08/11; 20.30 uur, Bevo - Kwiek