Belangrijke winst Eurotech Bevo Hc 

In de veldtocht met als doel een plaats in de play offs stond voor de heren van Eurotech Bevo Hc een belangrijke strijd op het programma. In Den Haag moest de ploeg van coach William Gommans het immers opnemen tegen Hellas, dat ook aast op een plek bij de beste 6.

De Hagenaren hadden afgelopen seizoen indruk gemaakt door soeverein het kampioenschap van de eerste divisie in de wacht te slepen. In de eredivisie had de ploeg rond routinier Kevin Kersten inmiddels ook al de eerste punten veroverd. In de confrontatie met Bevo Hc had Hellas aanvankelijk weinig uitzicht om daar nieuwe punten aan toe te voegen. De Bevo-ploeg was vanaf de eerste minuut immers heer en meester. Met prima aanvallende acties en een uitstekend keepende Thijs van de Mortel werd snel een voorsprong gepakt, die vervolgens gestaag werd uitgebouwd. Via 4-7 en 5-10 werd het uiteindelijk 6-12. Vooral de jonkies Merijn Haenen en Jeroen van den Beucken waren uitstekend op dreef met respectievelijk 4 en 3 treffers. Bevo Hc stapte met grote stappen af op een afgetekende overwinning, maar dreigde in het tweede bedrijf toch nog over de eigen benen te struikelen.

 

Meteen na de hervatting werd immers duidelijk dat de Heldenaren de scherpte uit de eerste helft in het kleedlokaal achter hadden gelaten. De thuis spelende Hellenen zagen meteen mogelijkheden en kropen langzaam maar zeker dichterbij. Via 9-14 werd het 16-18. Daar kon een door Lukasz Wasilek gestopte strafworp geen verandering in brengen. De Bevo-aanvallers sprongen slordig om met hun kansen en ook in verdedigend opzicht wisten de Heldenaren het niveau van de eerste helft niet meer te benaderen. Een derde tijdstraf en daarmee rood voor Lukas Koppes maakte de problemen voor William Gommans en zijn mannen alleen nog maar groter. Nog 5 minuten stonden op de klok. Een treffer van Ron Klemann en prima reddingen van doelman Thijs van de Mortel zorgden er uiteindelijk voor dat Bevo Hc met de schrik vrij kwam. De laatste score kwam van de thuisploeg, die daarmee de eindstand in het duel met twee gezichten bepaalde op 20-21. Een belangrijke overwinning voor de Heldenaren, die zo een concurrent voor de play off-plaatsen op ruimere achterstand zetten.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen 6; Jeroen van den Beucken 4; Ron Klemann 3; Geert van de Goor, Tom Wismans, Marijn Sinkeldam 2; Lukas Koppes en Pim Augustinus 1.