Belangrijke winst Dames Targos Bevo HC 

Na 4 opeenvolgende nederlagen staat de ploeg van trainer Osvaldo Gomes inmiddels op een degradatie plaats. Met 8 punten uit 16 wedstrijden laten ze momenteel alleen United Breda achter zich.

Tegenstander DSS uit Heemskerk staat momenteel met 11 punten 2 plaatsen hoger op de ranglijst. Een plek boven Bevo staat Hercules met 10 punten.

Voor de wedstrijd was iedereen zich ervan doordrongen dat alleen winst telde vandaag.

Daar zag het echter in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Vooral aanvallend was het niet best wat de ploeg van trainer Osvaldo Gomes het publiek voor schotelde. Dit resulteerde in een tussenstand van 3-6 na ruim 16 min. spelen. Nadat Romy van Ratingen via een benutte 7 meter het verschil terug had gebracht tot 2 doelpunten was het vervolgens DSS die 3x achter elkaar scoorde (4-9) en leek Bevo een moeizame middag tegemoet te gaan. Onder aanvoering van Inge Klemann en de uitstekend spelende Lieke Rademakers toonde de ploeg opeens veerkracht. Vanuit een goede verdediging (DSS wist een kleine 20 minuten niet tot score te komen) werd er regelmatig gescoord. De rust werd bereikt met een 11-9 tussenstand.

 

Via 2 doelpunten van Nadine Arndts en Lisan van Hulten meteen na rust liep Bevo verder uit (15-9). Nadat DSS weer eens het netje had weten te vinden was het Betti Budai die 2x fraai scoorde vanuit de linker hoek. (17-10). Uiteindelijk kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Mede ook door het goede keeperswerk van Anke Kuijpers. Via 20-13 en 24-15 was het Puck Verlinden die met het laatste doelpunt voor Bevo de 27-17 op het scorebord zette. In de laatste minuut scoorde DSS nog 2x wat resulteerde in een belangrijke 27-19 overwinning voor de ploeg van trainer Osvaldo Gomes.

 

De doelpunten voor Targos Bevo HC werden gemaakt door Lieke Rademakers 6, Inge Klemann 5, Betti Budai 3, Linda v/d Broek 3, Romy van Ratingen 3, Lisan van Hulten 3, Nadine Arndts 2, Puck Verlinden en Laury van Berlo 1.