Belangrijke overwinning dames Eurotech Bevo Hc 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zondagmiddag in Honselersdijk een knappe overwinning geboekt tegen het reserve team van Quintus. Na een ruststand van 13-15 werd het uiteindelijk 25-30 en gingen beide punten mee naar Panningen.

Door deze overwinning kan de ploeg van trainer Osvaldo Gomez het vizier weer richten op een plekje in de middenmoot van de ranglijst. Vooraf werd met de nodige spanning opgezien tegen deze wedstrijd. Nog nooit hadden de Bevo dames een uitwedstrijd tegen Quintus weten te winnen.

 

Beide ploegen deden de eerste 20 minuten weinig voor elkaar onder. Quintus behield wel steeds een kleine voorsprong. Via 2-1 en en 5-3 stond het na ruim een kwartier spelen 8-6 voor de thuisploeg.

Bevo bleef echter geconcentreerd spelen en boog in korte tijd de achterstand om in een voorsprong(8-11). Quintus kwam nog eenmaal langszij(12-12), maar het was uiteindelijk Bevo wat met een voorsprong de rust in ging (13-15).

 

Bevo begon ook sterk aan de 2de helft en na ruim 6 minuten spelen had men de voorsprong uitgebreid tot 7 doelpunten(15-22) en leek men op een gemakkelijke overwinning af te gaan. Na wat omzettingen in de verdediging van Quintus had Bevo enige tijd moeite om weer tot scoren te komen. En via 20-24 stond het na ruim een kwartier weer gelijk (24-24). Verder liet de ploeg van trainer Osvaldo Gomez het echter niet komen. Bevo toonde aan over voldoende veerkracht te beschikken. Onder aanvoering van de wederom goed spelende Inge van Velthoven wist Bevo in de laatste 10 minuten nog 6x te scoren, Quintus wist nog maar 1x het net te vinden. Zo ging de overwinning naar de ploeg die daar gezien het wedstrijdbeeld ook het meeste recht op had.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Inge van Velthoven 8, Linda v/d Broek 5, Pien Koopmans 5, Aicha Chida 4, Nikki Budai 4, Carlijn Heesen 2, Demi Smolenaars 1 en Romy van Ratingen 1.