Bart samen met de Oranje op weg naar EK 2016 kwalificatie 

Bondscoach Joop Fiege heeft zijn selectie voor de kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Noorwegen bekend gemaakt. Targos Bevo Hc-doelman Bart Ravensbergen maakt deel uit van deze selectie.

Oranje reist volgende week met zestien man af naar Zagreb. Terug in Nederland sluit Fabian van Olphen aan voor de wedstrijd tegen de Noren.

 

De komende maanden gaan 28 landen zich proberen te plaatsen voor het EK dat in januari 2016 in Polen wordt gehouden. Nederland zit in een poule met Kroatië, Noorwegen en Turkije en begint donderdag 30 oktober met een uitwedstrijd in Kroatië. Vervolgens speelt Oranje op zondag 2 november thuis tegen Noorwegen. Deze wedstrijd start om 14.00 uur in het Topsportcentrum Almere (klik hier voor kaarten).

 

In aanloop naar deze interlands kwam Fiege begin deze week met een deel van zijn selectie bijeen in Zwartemeer voor een trainingsstage. De groep kon drie trainingen afwerken en speelde een oefenwedstrijd tegen derde Bundesliga ploeg OHV Aurich. In de sporthal van Hurry Up won Nederland na een 14-7 ruststand met 34-17. En hoewel het krachtsverschil tussen beide ploegen groot was, keek Fiege toch tevreden terug. “Het is prettig om de groep een keer extra bij elkaar te hebben, dan kun je net iets meer doen dan wanneer je elkaar pas vlak voor de interlands ziet. Dat helpt. We zijn zeer gastvrij ontvangen in Zwartemeer en hebben gespeeld voor een volle hal. En tijdens de trainingen hebben we verschillende systemen kunnen trainen en onder meer geoefend op een 5:1 dekking en onder- en overtalsituaties.”

 

Maandag 27 oktober komt de selectie weer bij elkaar. “We hebben dan maandag en dinsdag om te trainen en vliegen woensdag naar Kroatië. We verheugen ons erg op die wedstrijd. Kroatië heeft niet alleen fantastische handballers, ook de hele ambiance om wedstrijden heen daar is iets wat je als liefhebber dolgraag wilt meemaken: dat is écht handbal! Het zal voor ons heel moeilijk worden om in die heksenketel overeind te blijven, maar we gaan toch proberen zo goed mogelijk te handballen. We willen laten zien dat we de afgelopen tijd stappen gemaakt hebben. Het zal loodzwaar worden, maar we willen proberen in de wedstrijd te komen.”

 

Drie dagen later volgt in Almere de thuiswedstrijd tegen Noorwegen, opnieuw een sterk handballand, weet Joop Fiege. “Ook dat is een heel goede ploeg, die we niet zomaar even kunnen verslaan. We willen ook dan vooral goed handbal spelen, laten zien dat we gegroeid zijn als team en onze huid zo duur mogelijk verkopen. Dan merken we wel hoe ver we kunnen komen. Zo realistisch moeten we zijn. Natuurlijk zijn er kansen. De laatste keer dat we tegen de Noren speelden stonden we – als ik het me goed herinner – na een kwartier al met 13-0 achter. Dat gaat nu niet gebeuren. We spelen in eigen land en hopen dat het publiek in Almere ons zal steunen. Dat thuisvoordeel hebben we hard nodig. In januari hebben we al laten zien dat we een goede ploeg hebben die ook wedstrijden kan winnen. We kunnen echt wel wat en willen vooral die vooruitgang tonen.”

 

In Almere voegt Fabian van Olphen zich bij Fiege’s selectie. “Hij is heel belangrijk voor het team. Niet alleen is hij onze internationale topper, hij is ook een boegbeeld van het Nederlands handbal. We zullen niet meteen dik winnen met hem in de ploeg, maar hij heeft wel de kwaliteiten om de ploeg en de spelers individueel beter te maken. Dus hebben we hem er graag bij, om het team een impuls te geven. De sfeer in de ploeg is trouwens uitstekend. Iedereen is fit en heeft ontzettend veel zin in deze wedstrijden. Aan de inzet zal het dus niet liggen!”

 

De selectie:

1. Mike Tadeij - KV Sasja Antwerpen

2. Jeffrey Boomhouwer - MT Melsungen

3. Léon van Schie - Achilles/Bocholt

4. Samir Benghanem - FIQAS/Aalsmeer

5. Bobby Schagen - HSG Nordhorn-Lingen

6. Nicky Verjans - HSG Nordhorn-Lingen

7. Iso Sluijters - TV Emsdetten

8. Patrick Miedema - HSG Nordhorn-Lingen

9. Jorn Smits - KRAS/Volendam

10. Jasper Adams - TV Emsdetten

11. Bart Ravensbergen - Targos/Bevo HC

12. Tim Remer - TuS-N Lübbecke

13. Remco van Dam - FIQAS/Aalsmeer

14. Luc Steins - OCI/LIONS

15. Arjan Haenen - TBV Lemgo

16. Toon Leenders - HSG Nordhorn-Lingen

17. Fabian van Olphen - SC Magdeburg