Bart Ravensbergen: ‘We kunnen nog eerste worden’ 

Targos Bevo Hc kan nog eerste worden in de competitie, vertelt doelman Bart Ravensbergen. Dan moet er zaterdag alvast gewonnen worden van JMS Hurry Up en moet koploper OCI Lions punten verspelen.

Foto: Ebisch Media

Jullie hebben zaterdag na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Aalsmeer (26 - 20) ongetwijfeld feest gevierd.

Bart Ravensbergen: “Een feestje. Ik heb het beschaafd gehouden, laat ik het zo zeggen.”

 

Je speelde een geweldige wedstrijd. Heb je het aantal reddingen geteld?

“Het was een superpot van iedereen. Nee, het aantal reddingen hou ik niet bij tijdens een wedstrijd.”

 

Hoe voelt dat voor een keeper, als je voor de zoveelste keer een bal over het doel tikt?

“Dat voelt als een combinatie van vreugde en extra adrenaline. Het publiek versterkt dat gevoel, te meer omdat het tegen Aalsmeer in groten getale aanwezig was.”

 

Wat vind je van de Bevo Tifosi?

“Geweldig. Ze waren al goed vertegenwoordig bij de wedstrijd tegen Volendam. Tegen Aalsmeer lieten ze zich nog nadrukkelijker zien en horen. Dat had zijn weerslag op de rest van het publiek. De sfeer in De Heuf was super. Ik heb er de hele wedstrijd van genoten.”

 

Jullie spelen de finaleronde tegen OCI Lions. Wat voor waarde moeten we hechten aan de wedstrijd zaterdag uit tegen Hurry Up?

“We hebben nog een kleine kans om eerste te worden. Als OCI punten laat liggen tegen Aalsmeer, dan kan het toch nog spannend worden. Daarnaast mogen we als team niet verslappen. We moeten top zijn tijdens de finaleronde. Dat kan niet als we het nu even rustiger aan zouden doen. Als je de finale haalt, dan wil hem ook winnen. Daar moeten we keihard voor werken de komende paar weken.”

 

De laatste competitiewedstrijd is uitgerekend tegen Lions. Een week later start de finaleronde.

“Als we eerste kunnen worden, dan proberen we dat natuurlijk. Maar we focussen ons nu eerst op de wedstrijd tegen Hurry Up.”

 

De ontwikkeling van de ploeg doet me denken aan twee seizoenen geleden toen jullie landskampioen werden. Aan het einde van de competitie speelden jullie toen ook tophandbal.

“Klopt. Volendam was duidelijk al een stapje hoger. Tegen Aalsmeer hebben we de hele wedstrijd goed gedomineerd. De uitslag had hoger moeten uitvallen.”

 

Wat is het grote verschil met vorig seizoen?

“Ik denk dat we kwalitatief vooruit zijn gegaan met Toon (Leenders) en Merijn (Haenen) erbij. Vorig jaar speelden we wisselvalliger en liepen we tegen meer blessures op. Wat dat laatste betreft; we doen meer aan roloefeningen tijdens de warming up. Wellicht dat we ook iets meer geluk hebben dan vorig seizoen.”