Bart Ravensbergen redt punten in De Heuf  

Bevo wint nipt van Bocholt  

Dankzij een indrukwekkende redding van Bart Ravensbergen in de slotseconde heeft Tagos Bevo Hc twee punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Qubiq Achilles Bocholt. In De Heuf werd het 28-27.

Met de overwinning tankte de ploeg van Martin Vlijm zelfvertrouwen voor de derby dinsdag tegen koploper OCI Lions in de BENE-League. De landskampioen begint als favoriet aan de wedstrijd. “Zo’n overwinning tegen Bocholt belooft veel voor de toekomst. We zijn nog niet top, maar wie weet kunnen we dinsdag voor een stuntje zorgen”, zegt Vlijm. “We moeten niet per se winnen. Nu kunnen redelijk vrijuit spelen. Het was een ander verhaal geweest als we hadden verloren. Natuurlijk, het is Lions. Een bepaalde spanning is er altijd. De rivaliteit is wel groot tussen beide teams.”

 

Trefzeker

Bevo nam in eigen huis revanche voor de nederlaag twee weken geleden uit tegen Volendam (24-20). Hoewel de ploeg beter speelde, is de topvorm er nog niet, benadrukte de trainer. Bocholt nam al vroeg een voorsprong en leek die niet meer af te staan. Dat gebeurde toch, omdat Bevo steeds beter in de wedstrijd kwam.

Merijn Haenen, honderd procent trefzeker als strafworpspecialist, zette de thuisploeg voor de eerste keer op voorsprong (11-10). Het werd zelfs 13-11, waarna Bocholt zich terug knokte en dankzij een onoplettendheid bij een break zelfs de gelijkmaker kon scoren (13-13).

 

Tweede helft

De tweede helft liet een wisselend beeld zien. Bevo trok de wedstrijd naar zich toe, waarna de Vlaamse ploeg brutaal de leiding nam (17-19, 21-23). Enkele tijdstraffen voor Bocholt deden de wedstrijd kantelen. Pim Augustinus, net als Dario Polman trefzeker bij schoten van afstand, maakte de 25-25. Vervolgens miste Bocholt een grote kans, waarna Jeroen van den Beucken voor de voorsprong zorgde (26-25).

 

Time-out

Daarna drukte Bevo goed door en werd het met twee treffers van Robin Jansen 28-25. Met nog 2,5 minuten te spelen leek dat een veilige marge. Toch knokte Bocholt zich terug, mede door slordigheden bij Bevo. Het leidde tot de 28-27 en 28-28. Reden voor coach Vlijm om met nog 49 seconden op de klok zijn manschappen toe te spreken tijdens een laatste time-out. Bocholt kreeg nog één levensgrote kans, maar Bart Ravensbergen demonstreerde zijn grote klasse waarna het eindsignaal volgde en de thuisploeg een spontane vreugdedans begon.

Vlijm: “Gezien het spelbeeld was een gelijkspel verdiend geweest voor Bocholt. Nu heeft de gelukkigste ploeg gewonnen.”

 

Ritme

De coach vindt dat Bevo geen ideale competitiestart kent. Na de wedstrijd tegen Volendam was de voormalige landskampioen een week vrij. Nu moet zijn ploeg twee keer spelen binnen vier dagen, waarna de volgende thuiswedstrijd (tegen Hasselt) pas op 3 oktober is. “Ik vind het vervelend. Op die manier kom je als ploeg niet echt in het ritme.”

 

Doelpunten Bevo: Pim Augustinus (vijf), Dario Polman (vijf), Merijn Haenen (vijf), Jeroen van den Beucken (vijf), Nick de Kuyper (drie), Robin Jansen (drie), Toon Leenders (één), Niek Jordens (één).