Bart Ravensbergen naar Franse promovendus 

Doelman Bart Ravensbergen (23) verruilt Targos Bevo Hc voor de Franse promovendus Sélestat Alsace. Ravensbergen wordt profspeler in de hoogste Franse handbaldivisie.

Dat hebben bestuur en speler samen bekendgemaakt.

“Bart verdient deze transfer”, zegt teammanager Danny van Katwijk. “De stap naar de top in het buitenland bewijst opnieuw dat Bevo sterk is in het opleiden van jonge talenten.”

Ravensbergen toont veel waardering voor Bevo: “De club heeft me heel veel gebracht. Ik heb hier stappen kunnen maken. Daar ben ik Bevo dankbaar voor. Bevo was voor mij de springplank naar het buitenland. Met die ambitie ben ik drie jaar geleden naar Panningen gekomen. Ik ben blij dat het me is gelukt. Dit is heel gaaf.”

 

Promotie

Via een spelersmakelaar kwam Ravensbergen in contact met Sélestat Alsace, dat toen op punt stond te promoveren naar de hoogste klasse. Een proeftraining een paar weken geleden beviel beide partijen goed. Nadat de ploeg promotie had afgedwongen, kwamen bestuur en speler tot een akkoord. Ravensbergen heeft een contract voor één jaar getekend met een optie voor een tweede seizoen.

 

Wereldtitel

De Franse competitie is één van de sterkste ter wereld. Frankrijk verdedigt volgend jaar de wereldtitel, die ook in 2011 werd gewonnen. Sélestat Alsace bestaat uit een mix van ervaren en jonge spelers. Komend seizoen staat handhaven in de hoogste divisie voorop.

“De ambitie van het bestuur is om van Sélestat Alsace een stabiele ploeg op het hoogste niveau te maken”, aldus Ravensbergen.

De Franse profclub regelt voor hem een huis in Sélestat, nabij Straatsburg. “Er gaat veel veranderen. Mijn vriendin studeert nog. Ik hoop haar zo vaak mogelijk hierheen te halen. Dat geldt ook voor mijn familie en vrienden.”

 

Landskampioen

International Bart Ravensbergen kwam drie seizoenen geleden over van Hv Hellas. Samen met de nieuwe coach Martin Vlijm werd hij in het eerste seizoen landskampioen. Ook won hij de Supercup. De afgelopen twee seizoenen werd Ravensbergen uitgeroepen tot beste doelman van de BENE-League en van de eredivisie. Hij begon zijn sportieve loopbaan in Voorschoten. Op zijn 17e maakte hij de overstap van HVV ’70 naar Hellas.