Bart Ravensbergen gaat voor de winst tegen Hasselt 

‘Altijd favoriet in eigen huis’ 

Targos Bevo Hc speelde na de overwinning op Bocholt (28-27) knap gelijk uit tegen OCI Lions (19-19). Zaterdag staat in De Heuf de topper tegen Hubo Initia Hasselt op het programma. Doelman Bart Ravensbergen blikt terug en vooruit.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen OCI Lions?

Bart Ravensbergen: “We hebben onze verwachtingen overtroffen door in Sittard gelijk te spelen. Ik heb de wedstrijd teruggekeken en moet zeggen dat we zelfs hadden kunnen winnen. Ja, daar ben ik van overtuigd. Alleen misten we dat kleine beetje geluk op de beslissende momenten.”

 

Hoe ga je als ploeg de wedstrijd in in Sittard?

“De druk lag natuurlijk bij Lions. Want die ploeg is favoriet voor de titel. Daarom gingen we er heel vrij in. Wel vol overtuiging, omdat we wilden laten zien wat we kunnen. Dat zag je terug in ons spel.”

 

De verdediging stond als een huis. Klasse.

“Het was de wedstrijd van beide verdedigingen, ook die van Lions. Daarnaast hebben we aanvallend goede dingen laten zien.”

 

Ik wil je niet in verlegenheid brengen, maar in de tweede helft verrichtte je wel tien reddingen.

“Dat zou goed kunnen. Ik heb het niet bijgehouden. Dat is het mooie van zo’n wedstrijd. Je komt beter in de wedstrijd, waardoor zij geforceerder op doel gaan schieten.”

 

De wedstrijd tegen Bocholt was beter dan de partij tegen Volendam. Jullie groeien.

“Ja, dat is zo. We hebben nieuwe spelers moeten inpassen. Na de overwinning op Bocholt merkte je al dat de groep aan zelfvertrouwen had gewonnen. Het is het belangrijk dat we stappen blijven maken.”

 

Wat is jouw ambitie dit seizoen?

“Dat we gaan meedoen om de prijzen. In ieder geval de finale halen van de BENE-League. Daarna zien we wel.”

 

Zaterdag staat de topper tegen Hasselt op het programma. Dat wordt geen gemakkelijke wedstrijd.

“Hasselt is een goede ploeg met veel kwaliteiten. Toch zie ik Bevo als favoriet. In eigen huis moeten we altijd favoriet zijn. Het begint met strijd, zoals onze trainer zegt, dan komt de rest vanzelf.”

 

Is er een speler bij Hasselt die we in de gaten moeten houden?

“Persoonlijk ben ik gecharmeerd van Tom Robyns, de middenopbouwer. Maar hij is beslist niet de enige die goed kan handballen.”

 

Tot slot: een prognose.

“Winnen. Met hoeveel? We gaan winnen. De score maakt me niet uit.”