Bart Ravensbergen bezorgt Targos Bevo Hc volle winst  

Targos Bevo Hc heeft twee punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FIQAS Aalsmeer. Dankzij Bart Ravensbergen. In de slotseconde pareerde de doelman op schitterende wijze een schot op zijn doel. Daardoor bleef de stand 21-22. 

Met de overwinning deed Bevo goede zaken in de BENE-League. De ploeg van Martin Vlijm staat nu samen met Volendam en Bocholt op de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de finalepoule volgende maand.

evo kan zelfs nog derde worden. De achterstand op Hasselt, dat zaterdag verloor van Tongeren, bedraagt nog drie punten punt. Beide ploegen treffen elkaar zaterdag in België.

“In de BENE-League kan iedereen van iedereen winnen en verliezen. Daarom is het zo’n leuke competitie”, blikt Vlijm vooruit. “Tegen Hasselt moeten we wel beter spelen dan tegen Aalsmeer. Thuis hebben we met één doelpunt verschil (26-27) van ze verloren.”

 

Voorsprong

De zege in Aalsmeer afgelopen zaterdag was verdiend. Bevo was de betere ploeg en had vrijwel continu een voorsprong. Die werd in de tweede helft zelfs uitgebouwd tot vier doelpunten.

Toch kwam Aalsmeer in de laatste minuten nog bijna langszij. Dario Polman had met zijn vijfde treffer voor 18-22 gezorgd, maar miste bij 20-22 een strafworp. Aan de andere kant benutte Aalsmeer vervolgens wel een strafworp waardoor het verschil nog maar één doelpunt bedroeg.

Met nog 27 seconden op de klok sprak Martijn Vlijm zijn team nog één keer toe. Bart Ravensbergen kon op dat moment nog niet bevroeden dat hij even later ‘man of the match’ zou worden met zijn zoveelste redding van de wedstrijd.

Karim Tamim viel sterk in en maakte twee doelpunten op rij. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Dennis Vlijm. Hij verschalkte na een schitterende diagonale pass van Nick de Kuyper de doelman van Aalsmeer vanaf de linkerhoek.

 

Weinig doelpunten

Het treffen begon stroef, met als gevolg weinig doelpunten. De scheidsrechters floten veel en haalden daarmee het tempo uit de wedstrijd.

Bevo creëerde in het begin weinig kansen, terwijl Aalsmeer slordig in de afronding was en Ravensbergen als sta in de weg moest dulden. Na twintig minuten was de stand 6-6 en leek het erop dat in de eerste helft niet meer gescoord zou worden, zoveel kansen werden over en weer gemist. Nick de Kuyper zette Bevo in de laatste minuten van de eerste helft met 6-7 en de ruststand van 7-8 twee keer op voorsprong.

In de tweede helft was de landskampioen duidelijk de betere ploeg. Dat vertaalde zich in een aangename voorsprong, die later toch nog in gevaar kwam. Na een fraaie treffer van Niek Jordens door het midden (11-14) beleefde Bevo een mindere periode. Dat vertaalde zich kort daarna in een 15-14 voorsprong voor de thuisploeg. Daarna herpakten de manschappen van Martijn Vlijm zich weer. Karim Tamim poetste twee keer achter elkaar een achterstand weg, waarna Dennis Vlijm Bevo op voorsprong zette.

 

Voetblessure

De landskampioen verzuimde vaker te scoren. Met name De Kuyper was ongelukkig met zijn schoten op doel. Hij zou de wedstrijd als gevolg van een voetblessure niet kunnen uitspelen. Hetzelfde overkwam Jeroen van den Beucken (enkel) en Sonni de Jonge (kramp). “Nick had pijn onder zijn voet. En een speler van Aalsmeer ging Jeroen op zijn voet staan. Ik weet niet of ze zaterdag kunnen spelen”, aldus coach Martin Vlijm.”

 

Doelpunten Bevo: Dario Polman (vijf), Nick de Kuyper (vijf), Jeroen van den Beucken (drie), Pim Augustinus (drie), Robin Jansen (twee) Karim Tamim (twee), Niek Jordens (één) en Dennis Vlijm (één).