Aziatische primeur tijden Limburgse Handbal Dagen 

De Limburgs Handbal Dagen heeft in het verleden reeds vele intercontinentale ploegen mogen verwelkomen en kan met Iran een nieuw land aan de imposante lijst toevoegen. Het nationale team van Iran zal tijdens 29e editie van de Limburgse Handbal Dagen neerstrijken in Sittard-Geleen.

Het nationale team van Iran speelde een wisselvallig Aziatisch kwalificatie toernooi voor de Aziatisch kampioenschap. In eerste instantie dacht men zich met een vierde plaats gekwalificeerd te hebben voor de Olympische Spelen in Rio. De IHF gaf op het laatste moment duidelijkheid over de gewijzigde regelgeving daarbij de Iraniërs gedesillusioneerd achterlatend.

 

Tijdens het aansluitende kwalificatie toernooi in Zweden moest men sterke Europese landen als Spanje, Zweden en Slovenië voor zich dulden.

 

Het spelen tegen een diversiteit van Europese tegenstanders zien de Iraniërs als een ideale leerschool en de uitnodiging voor deelname aan de Limburgse Handbal Dagen kon dan ook meteen rekenen op bijval van de handbalfederatie in Teheran.

 

De 29e editie van de LHD zal plaatsvinden in Sittard-Geleen op 27, 28 en 29 december 2016 en de Limburgers OCI Lions en Targos Bevo zullen het eveneens opnemen tegen het Noorse Halden Topphåndball en het Letse Tenax Dobele.