Assistent-trainer Lambert van Berlo: ‘Echte werk moet nog beginnen’ 

Targos Bevo Hc kan zaterdag de finaleronde bereiken. Door in De Heuf te winnen van FIQAS Aalsmeer. “Dat de beste ploeg moge winnen. Hopelijk zijn wij dat”, blikt assistent-trainer Lambert van Berlo vooruit.

Even terug naar de aanloop van de gewonnen wedstrijd tegen Volendam. Het verlies in de halve finale om de beker tegen Aalsmeer een paar dagen eerder.

Lambert van Berlo: “Na afloop was er een flinke downstemming. We wisten dat we met zijn allen niet goed gepresteerd hadden. De wedstrijd gaf ons wel de inspiratie om tegen Volendam vol gas te geven.”

 

Groot feest gevierd na afloop?

“Uiteraard hebben we de overwinning gevierd. Met een klein feestje. We hadden gewonnen, maar we weten ook dat het echte werk nog moet beginnen. Dat begint zaterdag.”

 

Het publiek vond het een heerlijke pot handbal. Hoe beleef jij als assistent-trainer zo’n wedstrijd?

“Ik let voornamelijk op de dekking en op de keeper. Ik zag dat er heel veel beleving was. Het wat niet goed, maar er was wel strijd en passie. Dat is de eerste vereiste om een wedstrijd te kunnen winnen. Tegen Aalsmeer ontbrak dat.”

 

Hoe kon dat gebeuren?

“Zoals Toon Leenders het verwoordde; het vlammetje flakkerde, maar kwam niet echt tot ontbranding. Dat is te weinig in een topwedstrijd. Tijdens de wedstrijd kun je dat niet meer ombuigen. Dat zal zaterdag dus beter moeten, willen we winnen.”

 

Speelde de ambiance mee? De opkomst was matig en het publiek tam.

“Dat het publiek tam was, had alles met maken met onze speelwijze. De vonk moet overslaan van het team op het publiek, en niet andersom. We speelden te tam.”

 

Schitterend om te zien was dat Heren 2 - de Bevo Tifosi - jullie afgelopen zaterdag tegen Volendam luidruchtig aanmoedigden.

“Het waren niet alleen de Heren 2. Ook de A-spelers waren van de partij en zullen dat zaterdag opnieuw zijn. Dat hebben we echt nodig om de finale te kunnen bereiken.”

 

De ambiance zal geweldig zijn. Volle Heuf, publiek verkleed in de kleuren van Bevo.

“Het publiek op de banken kan de bal in niet in het doel krijgen, dan moeten de spelers doen. Maar het publiek kan ons wel richting doel van de tegenstander aanmoedigen. Zeker weten dat het gaat lukken, doe je niet, maar de steun van de supporters vergroot wel de kans op een overwinning.”

 

Opnieuw is Aalsmeer de tegenstander. Wat kun je zeggen over die ploeg?

“Een stugge ploeg, die het spel kan vertragen. Een sterk collectief met veel individuele klasse. De ene week is Samir Benghanem de uitblinker, de andere week Tim Bottinga, Robin Boomhouwer of Dustin Lightart. De laatste maanden hebben ze niet meer verloren.”

 

Gaat het lukken?

“Ik zou gek zijn als ik nee zou zeggen. Het wordt een spannende wedstrijd. Dat de beste ploeg moge winnen. Hopelijk zijn wij dat.”