Aanvoerder Pim Augustinus : Extra motiveren is niet nodig!  

Targos Bevo HC speelt zondag de eerste finalewedstrijd tegen OCI Lions. Aanvoerder Pim Augustinus: “Extra motiveren is niet nodig. Iedereen weet wat er op het spel staat.”

Hoe leef je naar de BO3 toe?

Pim Augustinus: “Best wel relaxed. Omdat ik er veel vertrouwen in heb. Als je ziet hoe we de laatste maanden als team gegroeid zijn. Ik heb er vooral veel zin in.”

 

Moet jij als aanvoerder het team motiveren?

“Extra motiveren is niet nodig. Iedereen weet wat er op het spel staat. We moeten ervoor zorgen dat ons spelplan klaar is en er dan vol vertrouwen tegenaan gaan.”

 

Afgelopen zaterdag wonnen jullie op de slotdag van de competitie tegen Lions. Wat zegt dat?

“Het resultaat zegt niet zoveel. Alleen is het lekkerder trainen lekkerder na een winstpartij dan bij verlies. Een overwinning zorgt voor extra vertrouwen.”

 

Tijdens de wedstrijd tegen Lions kwamen jullie in een kleine dip terecht. Concreet: zes goals tegen in korte tijd. 10 - 7 werd 10 - 13.

“Zoiets mag in de finale niet gebeuren. Zes keer achter elkaar scoren door de tegenstander is dan funest. Dan heb je een groot probleem als team. Trouwens, zoiets mag ook tegen Hurry Up of Aalsmeer niet gebeuren.”

 

Bevo komt net als vorig seizoen langzaam op gang. Net een diesel. Hoe verklaar je dat?

“In het begin is het altijd even zoeken. Dat zie je bij meer ploegen. Je raakt aan elkaar gewend en je ziet dan ook dat het daarna beter gaat, zeker de laatste weken.”

 

Hoe belangrijk zijn de Bevo Tifosi?

“Die gaan de tegenstander helemaal gek maken in De Heuf. Trouwens, ook de andere supporters zijn belangrijk. Zo’n Piet van Roy en José Uitvlugt, die staan er al jaren met de dikke trom. Tijdens de BO3 hebben we iedereen nodig als steun in de rug.”

 

In 2014 wonnen jullie de BO3 van Lions. Herinner je je dat gevoel nog?

“Jazeker. Een explosie van blijdschap. We zaten in een fase van heel spanning en druk. Dat komt dan in één keer vrij. Het is verder moeilijk te omschrijven, maar dat willen we graag nog een keer meemaken.”

 

Het zou ook een geweldig mooi afscheid zijn voor Martin Vlijm, Dario Polman en Mark van den Beucken.

“Inderdaad. Geloof maar dat ook zij het seizoen in stijl willen afsluiten.”

 

Worden het twee of drie finalewedstrijden?

“Dat durf ik niet te zeggen. Is ook niet zo belangrijk. Als we op het eind van de race maar de schaal hebben. Voor rest maakt het mij niet uit.”

 

Waar kunnen jullie Lions op pakken?

“Als we aanvallend minder fouten maken dan Lions, dan maken we een hele goede kans.”