Eurotech Bevo Hc kansloos in Volendam 

Voor de tweede achtereenvolgende week stond voor de heren van Eurotech Bevo Hc een duel tegen één van de topploegen uit de Nederlandse eredivisie op het programma. Na de succesvol afgesloten test tegen nummer 2, Lions, die in een bloedstollend spannend duel werd verslagen, wachtte afgelopen weekend een confrontatie met koploper Volendam.

 

Een tegenstander van geheel andere orde. De cijfers waren in dat opzicht duidelijk. Als enige ploeg hoefden de mannen van coach Martin Vlijm nog geen enkel punt in te leveren en hadden voorafgaand aan de zevende speelronde al 5 verliespunten minder dan de nummers 2, Lions en Hurry Up. Het feit dat de Heldenaren in Volendam ook nog eens moesten aantreden zonder Ron Klemann, Bram Knippenbergh en Rob Killaars maakte de vooruitzichten niet rooskleuriger. Toch was de ploeg niet van plan om zich zonder slag of stoot naar de slachtbank te laten leiden. Tegen Lions was men vooraf ook al als kansloos afgeschilderd, dus waarom niet stunten tegen koploper Volendam? Het antwoord op die vraag leek al snel te komen. De Noordhollanders ging ijzersterk van start en maakten al snel duidelijk in eigen huis geen cadeautjes weg te geven. Nog voordat de wedstrijd 10 minuten onderweg was, stond al een 7-1 tussenstand op het scorebord. Grote man, letterlijk en figuurlijk, in de beginfase was Jasper Adams. 3 Treffers kwamen van zijn hand en in het vervolg van de wedstrijd zouden er nog 8 volgen. De Bevo-mannen deden hun uiterste best om de kloof te verkleinen, maar kwamen eenvoudigweg kwaliteit tekort. Volendam, dat zich dit seizoen eindelijk ook eens in Europees opzicht wil manifesteren, had behalve een sterk basis zevental in het veld, ook nog eens een ijzersterk zevental op de bank zitten. Coach Vlijm kon naar believen wisselen, zonder het team te verzwakken.

Bij rust was de voorsprong dan ook al opgelopen tot 8 treffers, 20-12, en kon Bevo Hc niet meer doen dan de schade beperken. Daar leken de geel-blauwen meteen na rust prima in te slagen. Prima keeperswerk van Bart Leenen, die de overigens ook niet onverdienstelijk keepende Thijs van Leeuwen was komen vervangen, bood de gasten de mogelijk om het verschil terug te brengen. 6 Treffers in korte tijd, waar Volendam er slechts 2 tegenover kon zetten, brachten de stand op 22-18. Voor Volendam-coach Martin Vlijm het signaal om Jasper Adams, die de tweede helft tot dan vanaf de bank had bekeken, weer in het veld te brengen. De actie miste zijn uitwerking niet. Ondanks uitstekende reddingen van doelman Bart Leenen kon de thuisploeg toch weer verder afstand nemen. Met name in de laatste 10 minuten toonde de titelfavoriet zich ongenaakbaar. Na het slotsignaal stond een 36-26 eindstand op het scorebord. Ondanks de nederlaag zal het duel bij A-junior Max de Lange nog lang in herinnering blijven. De net 18 jaar geworden talentvolle opbouwspeler mocht in de laatste 5 minuten immers zijn debuut op het hoogste niveau maken.

 

Komend weekend staat geen competitieronde op het programma. In het Topsportcentrum van Almere speelt Oranje een kwalificatieduel voor het EK 2012 in Servië. Tegenstander is dan het sterke Tsjechië.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 7; Nick de Kuyper, Merijn Haenen 4; Dirk Peeters, Geert van de Goor, Lukas Koppes 3 en Jeroen van den Beucken 2.