“ Ik verwacht zaterdag dan ook een groot spektakel”, aldus Johan Smeets 

Topper in de BeneLeague.

Zaterdag 18 november spelen de heren van Herpertz Bevo Hc een zeer belangrijke wedstrijd tegen een van haar concurrenten. Tegenstander in SportArena de Heuf is Initia Hasselt. Beide ploegen hebben na 9 wedstrijden 12 punten en staan op een 4de en 5de plek in het BeneLeague klassement.

Beide ploegen voelen ook nog eens de hete adem van Volendam, Aalsmeer en Sporting Nelo in de nek. Bevo is dus gebaat bij een overwinning. Bij winst met meer dan 2 doelpunten verschil neemt Bevo de derde plek weer over van Visé. We kijken vooruit met Bevo trainer Johan Smeets. Smeets heeft de afgelopen 5 seizoenen de dames van Hasselt onder zijn hoede gehad. Aanstaande zaterdag zal dan ook een speciale wedstrijd voor hem zijn. Initia Hasselt bracht vorige week OCI/LIONS de eerste nederlaag toe. De mannen zijn dus gewaarschuwd.

Dit jaar aan het roer bij de Heren 1 van Herpertz Bevo Hc. Bevalt het nog steeds hier in Panningen?

Ik moet zeggen dat ik het enorm naar mijn zin heb hier bij deze vereniging. Wij hebben een zeer hardwerkende groep. Hier bedoel ik het gehele team en de staf mee. Ook de samenwerking met Lambert van Berlo verloopt uitermate goed. We vullen elkaar perfect aan! De accommodatie en faciliteiten bij Bevo zijn chapeau. Alleen moet er iets aan de vloer worden gedaan. Die is iets te hard en dat kan soms erg belastend zijn voor de spelers.

 

In Visé ging Bevo met 30-28 kopje onder. Waarom werden de 2 punten niet mee genomen? Waar lag dat aan?

Met name in de eerste helft verzuimde we afstand te nemen. Toen stonden we er goed op! Echter, in de tweede helft miste wij de scherpte in de afronding en lieten we te veel kansen onbenut. Daarop hebben we weer volop getraind. Maar niet alleen op de aanval, want op verdedigend vlak valt er zeker ook nog wat bij de sturen.

 

Na 5 jaar de dames van Hasselt nu actief bij een herenselectie. Hoe is dat?

Dames trainen vergt toch een speciale aanpak……..dat is moeilijk te beschrijven. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik 5 schitterende jaren beleefd hebt met een toffe groep speelsters. Ik houd daar zeker mooie herinneringen aan over. Ditzelfde geldt overigens ook voor mijn tijd bij BFC uit Beek.

 

Dan zaterdag de wedstrijd Herpertz Bevo Hc – Initia Hasselt. Speciale wedstrijd voor jou?

Natuurlijk is het een speciale wedstrijd voor mij. Ik heb er destijds mijn opleiding genoten. Ik heb er de titel en bekers behaald. En dan ook nog eens als trainer de dames 5 jaar onder mijn hoede gehad. Dus natuurlijk wil ik – maar ook het team - deze wedstrijd winnen.

 

Zaterdag waarschijnlijk weer een volle Heuf voor deze topwedstrijd. Wat verwacht jij van de wedstrijd?

Ik verwacht een spannende wedstrijd met veel snelheid en spektakel. Hasselt zal snel en attractief spelen, net als wij. Twee ploegen die van hetzelfde spelletje houden dat zal gegarandeerd een leuke pot worden. Ik denk dat het publiek echt aan haar trekken komt.

 

De eerste helft van de BeneLeague zit er bijna op. Nog 2 wedstrijden te gaan, Hasselt (thuis) en Bocholt (uit). Tevreden tot nu toe? Of wanneer ben jij tevreden na deze 2 wedstrijden?

Tot nu toe wel tevreden over het verloop, alleen hebben wij helaas toch onnodige punten laten liggen tegen o.a. Neerpelt, Lions en Visé. Wanneer wij na deze 2 speelrondes ons in de top 4 kunnen handhaven, zal ik tevreden terugblikken… Want 1 ding is zeker: de terugronde is voor ons!!

 

Kun jij de ploegen Bevo en Hasselt eens vergelijken?

Hasselt is net zoals Bevo een echte traditieclub, al vind ik BEVO toch een professionelere en gestructureerde vereniging. Een vereniging met hardwerkende vrijwilligers en een ervaren bekwaam technisch kader. Daarbij is ook het medisch team van Peter Slots echt een meerwaarde. Zij doen allemaal fantastisch werk. Het grootste verschil is de publieke belangstelling. Bij BEVO is veel meer beleving op de tribunes. Ook na de wedstrijd blijft men zeer enthousiast. Echt geweldig! Juist daarom moeten we als Bevo snel en attractief handbal blijven spelen. En omdat Hasselt dat ook doet, verwacht ik zaterdag dan ook een groot spektakel.

 

Hoe leef jij naar deze speciale wedstrijd toe?

Naar deze wedstrijd leef ik niet echt anders toe, dan naar andere wedstrijden. Het zijn allemaal topwedstrijden die veel energie vergen. Ik kijk ernaar uit!

 

Locatie: SportArena de Heuf

Tijd: 20.00

Scheidsrechters: Steenwinckels en Steenwinckels

 

BEN ERBIJ, BELEEF HET MEE!!