....... en dat is nummer 3 in de bekerfinale ... 

Afgelopen zondag 6 april speelden de mannen van Heren 3 de halve bekerfinale tegen VIOS. De dames A en de heren A hadden zich al geplaatst voor de finale in Horst, nu “t derd” nog.

Dit was het derde jaar op rij dat de heren waren doorgedrongen tot de halve finale. Vorig jaar speelden ze de finale die toen net werd verloren van Wittenhorst.

Tegenstander VIOS, het team uit Heythuysen van coach Peter Woletz, had Heren 3 onlangs nog in de competitie vernederd met 32-27. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

 

Vanaf het begin bleek duidelijk dat onze mannen goede afspraken hadden gemaakt. VIOS kreeg weinig ruimte en er werd flink aangepakt in de dekking. Bij balbezit schakelden ze snel om en speelden de aanvallen met veel snelheid en druk. Ging de strijd in het begin nog gelijk op, na 20 minuten keek VIOS toch tegen een achterstand aan en liep Bevo via 5-4 uit naar 10-4.

 

VIOS paste hun tactiek aan en Rick, Roel A en later ook Frank K kregen mandekking. Dit was te verwachten. Als antwoord hierop werd snel de bal rond gespeeld en gebruikten ze de ontstane ruimte in de verdediging van VIOS. Via mooie combinaties en uitgespeelde kansen werd er op alle posities gescoord. Mede door de stevige dekking en door goed keeperswerk van Robert en penaltykiller Paco, werd de kloof groter en gingen ze met 13-6 rusten.

 

Na de pauze werd het spel zowel aanvallend als verdedigend wat rommeliger. Tot vier maal toe speelde Bevo in ondertal, hier kon VIOS echter geen voordeel uit halen. Het speeltempo bleef hoog en VIOS moest veelvuldig aan de noodrem trekken. Het goed fluitende koppel Carli & Stroek gaven maar liefst 9 zevenmeters. Rick was meedogenloos voor de keepers en scoorde 9 uit 9 !!! De tijd begon te dringen voor VIOS maar ze kwamen er niet echt meer aan te pas.

 

Na hard werken werd het uiteindelijk 29-20. Een prima prestatie van het hele team en een verdiende plaatsing voor de finale !! Roel D viel nog geblesseerd uit. Hopelijk valt t mee en is hij fit op 11 mei. Dan staat de finale op het programma tegen het “grote” Blerick dat in de andere halve finale Wittenhorst versloeg met 17-13.

Scores: Sjuul 1x, Marc 2x, Frank K 2x, Roel A 3x, Kenny 3x, Wouter 4x en Rick 14x

 

Mooi voor Eurotech Bevo Hc dat ze met 3 teams vertegenwoordigd zijn in 4 bekerfinales!

 

Het programma zal ongetwijfeld nog enkele malen via de nieuwsbrief langskomen. Hopelijk worden de teams flink aangemoedigd langs de kant in Horst. Het zou mooi zijn dat er zoveel supporters mee willen dat we Theo Sonnemans moeten vragen om het vervoer met bussen te regelen …....